![]() |
|
|||||||
| Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Forumları Okundu Kabul Et |
| Tags: avrupa, icin, kalkabilir, kisitlamasi, yabanci |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
Yabancı kısıtlaması Avrupa için kalkabilir
Türkiye Futbol Federasyonu Mali Genel Kurulu bugün Ankara'da yapılacak. Bu Mali Genel Kurul herkese göre farklı bir anlam taşıyor. Bazı çevreler Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy ve Yönetim Kurulu'nun erken seçim kararı almasını isterken, Ulusoy, 'Seçimle geldim; ancak seçimle giderim. Metazori ile kimse bana bir şey yaptıramaz.' diyerek meydan okuyor. Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, bugün yapılacak Mali Genel Kurul öncesi Zaman'a birbirinden çarpıcı açıklamalar yaptı. Ulusoy, ligdeki yabancı sayısından siyasete kadar her konuda açık yüreklilikle görüşlerini paylaştı. Son günlerin en çok tartışma konusu olan yabancı oyuncu kontenjanının artırılması konusuna açıklık getiren Başkan Ulusoy, yabancı sayısının kritersiz olarak serbest bırakılmasının mümkün olmadığını söyledi. FIFA'nın iki yıldır bu sayı üzerinde çalıştığını ve tartışmayı yerel federasyonlara da açtığını belirten Ulusoy şunları söyledi: "FIFA'nın çalışmasında sahada altı yabancı ve beş yerli futbolcu bulundurulması görüşü hakim. Kulübedeki futbolculardan iki tanesinin de altyapıdan gelmesi isteniyor. Sahaya yeni bir yabancı sürmek için diğer bir yabancı çıkacak. Ancak, uluslararası maçlarda yabancı sayısında bir kısıtlama olmayacak." Seçimle geldim; seçimle giderim Kendisinin koltuk değil, özerklik mücadelesi yaptığını öne süren Haluk Ulusoy, bu konuda şunları söyledi: "Bundan önceki genel kurul salonunda demokratik bir seçim oldu. Dört yıllığına seçilmiş bir federasyon var. Ne oldu, çirkin bir şey mi oldu ki, seçim isteniyor? Yenen, içilen bir şey mi var? En son Başbakanlık Teftiş Kurulu raporu da olumlu çıktı. Haluk Ulusoy başkan olmasın, neden? Bizim istediğimiz, 'futbolda, şu başkan olsun' diye dikte ettirilmesin. Kim istemiyor? Dışarıdan birileri... Birileri istiyor diye biz burada seçim yaptırmayız. Kulüpler Birliği'ni kim yönetiyor? Melih Gökçek mi, Özhan Canaydın mı? Seçim isteyenler, bu işin bayraktarlığını yapanlar, delege bile değil. Genel Kurul delegeleri isterse bir dakika bile durmam. Ama tehditle, metazori bir şekilde seçim yaptırma istemlerine biz dur deriz. Koltuk mücadelesi vermiyoruz. Ben burada futbolun özerkliğinin mücadelesini veriyorum." dedi. Başkan Ulusoy, "Ben daha önce, seçim isteyip istemediklerini delegelerden Mali Genel Kurul'da soracak, bu yönde bir talep olması halinde köşeme çekilecektim. Ama benim dediğimi yapmadılar. İmza toplamaya çalıştılar. Kayyum için mahkemeye gittiler. Hem git diyorlar hem de 18 maddelik istek paketi yolluyorlar. Bana ulaşmayan bu paketteki isteklerini göndermek istedikleri yönetime neden yolluyorlar, anlamıyorum. Kim ne şekilde göreve geldiyse, öyle de gider. Ben Genel Kurul'da seçimle geldim, seçimle de giderim." dedi. FIFA'nın TFF Yasası'nda yapılmasını istediği değişiklikleri altı madde halinde düzenleyip, onaya sunduklarını hatırlatan Ulusoy, "Bunlar da biliyorsunuz, Tahkim Kurulu'nun atanmayla iş başına gelmesi, 31. maddedeki bakanın denetim ve gözetim yetkisinin kaldırılması; onun yerine bağımsız bir denetim kurulunca yapılması, başkanın görev süresi ile ilgili kısıtlamaların kaldırılması (en çok üç kez seçilir), uyuşmazlık çözüm kurulunun oluşturulması idi. Bunu da FIFA onayladı. Biz de yarın (bugün) Mali genel kurula sunup yasalaşması için hükümete havale edeceğiz." diye konuştu. Komplo teorileri boş çıktı Sezon boyunca komplo teorileri üretildiğine değinen Ulusoy, "Fenerbahçe'nin şampiyon olamayacağını söylediler. Fenerbahçe oldu. Kasımpaşa ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni Süper Lig'e çıkarmayacağımızı söylediler. Onlar da çıktı. Üstelik benim görev yaptığım tüm kulüpler küme düştü. E, nasıl oluyor da ben etkili oluyorum? Bu, komplo teorilerinin geçersiz olduğunun göstergesidir." yorumunu yaptı. Başkan Ulusoy, Futbol Federasyonu'nun tüm kurullarının gözden geçirileceğinin de açıklamasını yaparak, "Kim hata yapmış, kimin yanlışları olmuşsa bunları inceleyeceğiz. Mali Genel Kurul'dan sonra üç gün kapanacağız. Tahkim dışında tüm kurulları değiştireceğiz. Tahkim Kurulu yeni bir yapıya kavuşturulacak." diye konuştu. Yaklaşık 30 yıldır futbolun içinde olduğunu dile getiren Haluk Ulusoy, siyasetten hiç anlamadığını, bu yüzden de kendisine gelen adaylık tekliflerini reddettiğini söyledi. Siyasilerin kendi işlerini yapmasını ve futbolu karıştırmaması gerektiğini ifade eden Ulusoy, "Futbolu çok iyi biliyorum. Ömrümü verdim. Siyasete de hiç bulaşmadım. Siyasetçilerin de futbolu bildiğine inanmıyorum. O yüzden onlar da bizim işimize karışmasınlar." diyerek sözlerini tamamladı.
|
çok kötü birşey olur ama kndileri bilirler
![]() ![]()
| Stil | |
|
|