![]() |
|
|||||||
| Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Forumları Okundu Kabul Et |
| Tags: degil, istiyorum, oyuncusu, sovmen, takim |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
'Şovmen değil, takım oyuncusu istiyorum'
Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heniz Feldkamp, şimdiye kadar yapılan bütün transferlerin kendisinin onayıyla gerçekleştiğini söylerken, en büyük sorunun Carrusca olduğunu belirtti. Hasan Şaş'a çok kızdığını ifade eden Alman hoca, takım oyunundan asla taviz vermeyeceğini, bunu da talebelerine anlattığını açıkladı. Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, yeni sezonda şova yönelik oynayan futbolcular değil, takım ruhuna uygun oyuncular istediğini söyledi. Florya Tesisleri'nde dün sabah yapılan antrenmandan sonra bir basın toplantısı düzenleyen Alman teknik adam, önceki gün Hasan Şaş'a düdük fırlatmasına açıklık getirdi. Feldkamp, antrenmanda çok fazla çalım atıp şova yönelik oynayan Hasan Şaş'a çok kızdığını ifade ederek, "Hasan Şaş, o anda tamamıyla gösterişe yönelik oynadı, gol atmak için değil. Önümüzdeki günlerde bunun üstünde uzun uzun duracağım. Bizim o yöndeki oyuncularla çalışmaya niyetimiz yok. Hasan kendiliğinden vazgeçecek, eğer vazgeçmiyorsa zaten oynamayacağı için sorun olmaz. Bundan dolayı ona kızgın da değilim. Hasan'a daha önce kimse bunları söylememiş olabilir. Ben onlardan ne istediğimi açık açık söyledim. Bunları Hasan'a anlattığım için size de söylüyorum." diye konuştu. Feldkamp, dün yapılan antrenmanda kalecilerin son durumunu görmek için onlarla yakından ilgilendiğini anlatarak, "Daha önceden bu 3 kaleci arkadaşımız ile çalışmaya karar verdik. Onları yakından tanımak için idmanda sadece onlarla ilgilendim. Son durumları ne seviyede diye tüm özelliklerini tanımaya çalışıyorum. Antrenmanı izledik hep beraber. Orada idmanın bir bölümünde 4'er top koyduk. Oradaki 16 top ile yaptığımız çalışmalarda en hızlı olan kalecinin hangisi olduğunu tespit etmeye çalıştık. Bazen hareketler aldatıcı oluyor. Bunları söylerken tek düşüncem bazılarının bakarak hareketlerini ağır olarak değerlendirebiliyorsunuz. Ama ağır dediğiniz çeşitli testlerden sonra tam tersi de çıkabiliyor. Son penaltı atışında iyi espri oldu. Kaleye üç kaleciyi de geçirmiştik. Bir oyuncumuz 'Biz bir kaleciye atamıyoruz üçüne birden nasıl atacağız?' dedi. Bu söze çok güldüm." açıklamasını yaptı. Disiplin her şeyin önünde Hayatı boyunca disipline çok önem verdiğini dile getiren tecrübeli teknik adam, oyuncularından da bu şekilde hareket etmelerini beklediğini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ben hep disiplinliydim. Şahsen ve ailem adına böyle yaşadım. Disiplin sözcüğü benim için çok sert bir sözcük. Bunu söylerken burada yaptıklarımız ve öğretmek istediklerim büyük bir ciddiyet ile yapılmalı. Bütün bunları yaparken de hata yapıyorlar. Hata da yapabilirler; ama çalışmalarımızdan onların da zevk almasını istiyorum. Ama aşırı askerî disiplin uygulamıyorum. Buradaki çalışmalarımızın hepsini tatbik etmelerini isteyeceğim. Futbolculara daha çok zaman ayırıp onları daha yakından tanıyorum. Bu da bana keyif veriyor." Alman çalıştırıcı, antrenmanda her detayla çok yakından ilgilendiğini söyleyerek, "Futbolda her detay önemlidir. Eğer bir futbolcu tacı nereye atacağını bilmiyorsa bunu çalıştırırım. Onlar teknik olarak nasıl atacaklarını biliyorlar. Ama bu yetmiyor. Topu nereye atılacağını da bilmeli. Eğer biz rakip alandaysak oyuncular geriye taç atışı kullanmamalı. Aksi takdirde rakibin işini kolaylaştırırlar. Her türlü detayı anlatmak ve öğretmek benim görevim." ifadesini kullandı. Carrusca'nın sakatlık probleminin kendisini üzdüğünün altını çizen Feldkamp, "Takımımızda 6 yabancı var. Carrusca'ya çok üzülüyorum. 5-6 hafta ondan faydalanamayacağım. Carrusca ameliyat olmuş kendi ülkesine gitmiş. Rehabilite olmuş. Ama bunların hiçbiri aramıza gelmesine yetmiyor. Burada herkes emeğinin karşılığını alıyor. Hepsi iyi paralar kazanıyor. Ödemelerini yaptığımız oyuncudan faydalanamıyoruz. Ama bu tür olaylardan dolayı istediğimizi alamadığımız bir Carrusca var." dedi. Feldkamp, her oyuncunun kendi isteği doğrultusunda transfer edildiğini üstüne basa basa söyleyerek, "Şimdiye kadar alınanlar benim onayımla alındı. Son olarak Volkan da benim onayımla alındı. Tabii ki bazılarını çok yakın tanımıyor olabilirim. Bilgi eksiğim varsa da ekibimde olanların bilgisi dahilinde onaylar verilir. O konuda yapılan çalışmalardan memnunum. Şimdi önemli olan takımdan yanlış adam göndermemektir." diyerek konuşmasını tamamladı. FELDKAMP'TAN KONTRA CEVAPLAR Önümüzdeki sezon Galatasaray nasıl oynayacak? Siz futbolcum değilsiniz ki, neden anlatayım? Hangi mevkilere oyuncu almayı düşünüyorsunuz? Ben takımdan hangi oyuncuları göndereceğimi düşünüyorum. Song ve Tomas gidecek mi? Song daha yeni geldi. Tomas ile çok iyi çalışıyor. Bana gidecek oyuncularla ilgili soru sormayın. Taç atışı ile bile ilgileniyorsunuz. Bunlar daha önce öğrenilmesi gereken konular değil mi? O zaman, onları yetiştiren hocalarına sorun. Her mevkide en az üç oyuncu var. Kadroyu oluştururken zorlanacak mısınız? Keşke zorlansam. O zaman çok rahat ederim. Geçen yıl Galatasaray'ın tek forvet oynamasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Gerets'e sorun. Galatasaray UEFA Kupası'nı kazandı. Bu sezon Avrupa'da hedefiniz nedir? UEFA Kupası'nın şu anda bana faydası yok. Hedefimiz için ise önce rakiplerimizi bir görelim. -------------------------------------------------------------------------------- FLORYA'DA LİNCOLN ŞOV DEVAM EDİYOR Galatasaray'da Lincoln şov dün de devam etti. Yıldız futbolcu, yaptığı estetik hareketler ve attığı frikik golüyle idmanı izleyen taraftarları büyüledi. Lincoln'ün kullandığı 2 frikik atışından biri gol olurken diğer şutu direkte patladı. Lincoln'ün güzel şutlarını taraftarlar uzun süre alkışladı. Çift kale maçta kırmızı takım, yeşil takımı 2-1 yendi. Maçın gollerini kırmızı takımdan Cihan ve Ayhan atarken, yeşil takımın tek golünü frikikten Lincoln kaydetti. Çift kale maçta forvetlerin oynamaması dikkat çekti. Hakan Şükür, Ümit Karan, Hasan Kabze ve Necati Ateş alt sahada düz koşu yaptı. Teknik direktör Feldkamp, önceki gün yapılan antrenmanda düdük fırlattığı Hasan Şaş'ı dün de az konuşması için uyardı. Bir ikili mücadelede genç oyuncu Anıl'ın kendisine sert girmesine sinirlenen tecrübeli oyuncu, "Biraz yavaş gir, ayağımı kıracaksın. Antrenmanlarda değil, maçlarda rakibe böyle girin." sözlerini duyan Feldkamp, eliyle çok konuşuyorsun işareti yaparak Hasan Şaş'a tepki gösterdi. Alman teknik adam, Hasan'la konuşarak, "Antrenmanlarda çok konuşuyorsun. Sen kendi işine konsantre ol." uyarısında bulundu.
|
saol paylaşım için
| Stil | |
|
|