S60 Sahipleri Mutlaka Okuyun
Arkadaslar pıyasada commwarrıor dıye bır vırus dolasıyor. Bazı arkadaşlarımız ise bunu telefonun içindeki Nokia'nın bir oyunu sanıyor. AMA DEĞİL
Vırus ceptelefonunuza bulastıgında operator logosunu degıstırıp ınfected by commwarrıor yazıyor ve o andan ıtıbaren ceptelefonunuz sureklı acılıp acılıp kapanıyor (bazen op. logosunu degıstırmedıgıde oluyor)
Vırusu sılebılecek bır antı vırus suanda bulamadım vırusu bır sureliğine durdurmak ıcın cep telefonunuzun tarıhını 2005 veya daha eskı bır tarıhe kurun
Bu vırusu 1 - 2 hafta oyalaıyor telefona format atamak bır ıse yaramıyor cunku vırus kendını hem hafıza katına hem tel hafızasına kopyalıyor bırnden bırsı sılındımı yerıne hemen yenıden yükleniyor. (aynı anda hafıza kartına ve tel hafızasına format atılamadıgından hangısınden sılersenız henuz sılmedıgınız hafızadan kendını obur hafızaya kopyalıyor)
Ben suanda vırusu sılebılen bır antıvirüs bulamadım ancak bir yöntem buldum. MMC kartı telefondan çıkarıp Telefona Hard format atıyoruz. MMC kartı da cardreader yardımı ile sıfırlayıp virüsten kurtuluyoruz.
Gerçi telefon hafızasında ne var neyok hepsi gidiyor ama başka şu an için bir yolu yok.
Önlem olarak Bluetooth unuzu kapalı tutabilir veya herkese görünür özelliğini kapatabilirsiniz.
|