![]() |
|
|||||||
| Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Forumları Okundu Kabul Et |
| Tags: kurulum, pardus, rootfs |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
Öncelikle bu sürüm geliştiriciler için olup diğer kullanıcılara pek tavsiye edilmez... fakat bana sorarsanız herkes kullanabilir ve kullanması gerek diye düşünüyorum sebebi ise ne kadar çok kişi kullanırsa o kadar kararlı ve sağlam bir sistem çıkar ortaya diye düşünüyorum....
şimdi ilk olarak buradan ftp://ftp.uludag.org.tr/pub/pardus/rootfs/0.2/ rootFS 0.2 yi indiriyoruz.... daha sonra da bu [Linkleri sadece üyelerimiz görebilir. Üye olmak için tıklayın...] dosyayı indiriyoruz... daha sonra Pardus'u kuracağımız sürücüyü ayarlıyoruz (ext3 olarak formatlıyoruz bunu çeşitli programlar ile formatlanabilir) ve jiji-rootfs-0.2-installer.py kurulum programını konsoleden root olarak çalıştırıyoruz gerekli adımları izledikten sonra program kendisi grub.conf ve /etc/fstab dosyalarını ayarlayıp kurulumu bitirecek... buraya kadar kolaydı herşey gerçi buradan sonrası da kolay ama konsole de root olup grub komutunu veriyoruz karşımıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecek ; Pardus Linux ([Linkleri sadece üyelerimiz görebilir. Üye olmak için tıklayın...]), TUBITAK/UEKAE [ Minimal BASH-like line editing is supported. For the first word, TAB lists possible command completions. Anywhere else TAB lists the possible completions of a device/filename. ] grub> buradan grub u kuracağız... bunun için > root (hd0,X) > setup (hd0) > quit komutlarını çalıştırıyoruz... Buradaki X ise, boot dizininin diskin hangi bölümünde olduğunu belirtiyor. hda1 için 0, hda3 için 2 vb.. buradaki "root (hd0,X)" ler kendi sisteminize göre değişiklik gösterir örnek verirsek benim PC de iki hdd var ve ben Pardus'u ikinci hdd ye kurdum yani benim buraya şöyle yazmam gerek "root (hd1,0)" siz bunu öğrenmek için şöyle bir yol seçebilirsiniz "/boot/grub/grub.conf" dosyasının içinde "root" yazan yerin karşısında ki değeri yazabilirsiniz... "setup (hd0)" ise standarttır birincil diskin MBR sine yazmak içindir... daha sonra quit komutu ile grub tan çıkıyoruz son olarak da isteğe bağlı olarak /etc/fstab dosyasını kontrol ediyoruz.... PC yi yeniden başlatınca grub gelecek ve PC yi ne ile açmak istediğimizi soracak.... NOT : Windows kullanıcıları /boot/grub/grub.conf dosyasının en sonuna title Windows rootnoverify (hd0,0) chainloader +1 bu satırları eklemek zorundalar yoksa Windows açılmaz...
| Stil | |
|
|