Paylaşım Sitesi  

Geri git   Paylaşım Sitesi > Bilgisayar Merkezi > İşletim Sistemleri > Pardus
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Forumları Okundu Kabul Et

Tags: , ,

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)  
Alt 07-23-2007, 09:11
@ngel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cok Özel

Tecrübe Puanı: 200042
@ngel has a reputation beyond repute@ngel has a reputation beyond repute@ngel has a reputation beyond repute@ngel has a reputation beyond repute@ngel has a reputation beyond repute@ngel has a reputation beyond repute@ngel has a reputation beyond repute@ngel has a reputation beyond repute@ngel has a reputation beyond repute@ngel has a reputation beyond repute@ngel has a reputation beyond repute
Standart Pardus rootFS 0.2 kurulum

Öncelikle bu sürüm geliştiriciler için olup diğer kullanıcılara pek tavsiye edilmez... fakat bana sorarsanız herkes kullanabilir ve kullanması gerek diye düşünüyorum sebebi ise ne kadar çok kişi kullanırsa o kadar kararlı ve sağlam bir sistem çıkar ortaya diye düşünüyorum....

şimdi ilk olarak buradan ftp://ftp.uludag.org.tr/pub/pardus/rootfs/0.2/ rootFS 0.2 yi indiriyoruz.... daha sonra da bu [Linkleri sadece üyelerimiz görebilir. Üye olmak için tıklayın...] dosyayı indiriyoruz...

daha sonra Pardus'u kuracağımız sürücüyü ayarlıyoruz (ext3 olarak formatlıyoruz bunu çeşitli programlar ile formatlanabilir) ve jiji-rootfs-0.2-installer.py kurulum programını konsoleden root olarak çalıştırıyoruz gerekli adımları izledikten sonra program kendisi grub.conf ve /etc/fstab dosyalarını ayarlayıp kurulumu bitirecek... buraya kadar kolaydı herşey gerçi buradan sonrası da kolay ama

konsole de root olup grub komutunu veriyoruz
karşımıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecek ;

Pardus Linux ([Linkleri sadece üyelerimiz görebilir. Üye olmak için tıklayın...]), TUBITAK/UEKAE

[ Minimal BASH-like line editing is supported. For the first word, TAB
lists possible command completions. Anywhere else TAB lists the possible
completions of a device/filename. ]

grub>

buradan grub u kuracağız... bunun için

> root (hd0,X)
> setup (hd0)
> quit

komutlarını çalıştırıyoruz...

Buradaki X ise, boot dizininin diskin hangi bölümünde olduğunu belirtiyor. hda1 için 0, hda3 için 2 vb..

buradaki "root (hd0,X)" ler kendi sisteminize göre değişiklik gösterir örnek verirsek benim PC de iki hdd var ve ben Pardus'u ikinci hdd ye kurdum yani benim buraya şöyle yazmam gerek "root (hd1,0)" siz bunu öğrenmek için şöyle bir yol seçebilirsiniz "/boot/grub/grub.conf" dosyasının içinde "root" yazan yerin karşısında ki değeri yazabilirsiniz...

"setup (hd0)" ise standarttır birincil diskin MBR sine yazmak içindir... daha sonra quit komutu ile grub tan çıkıyoruz son olarak da isteğe bağlı olarak /etc/fstab dosyasını kontrol ediyoruz.... PC yi yeniden başlatınca grub gelecek ve PC yi ne ile açmak istediğimizi soracak....

NOT : Windows kullanıcıları /boot/grub/grub.conf dosyasının en sonuna

title Windows
rootnoverify (hd0,0)
chainloader +1

bu satırları eklemek zorundalar yoksa Windows açılmaz...

Seçenekler
Stil