![]() |
|
|||||||
| Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Forumları Okundu Kabul Et |
| Tags: arzuman, elestiri, hakem, ismet, olay, pozisyonlari, tartismali, yapti, yorumladi__ |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|||
![]() İsmet Arzuman öz eleştiri yaptı hurriyet.com.tr 4 Kasım 2007 Ve hedefteki adam konuştu. Fenerbahçe-Beşiktaş maçının olay hakemi İsmet Arzuman, canlı yayında tartışmalı pozisyonları yorumladı. ![]() Uzun süredir maç yönetmediği eleştirilerini yanıtlayan İsmet Arzuman, "Fransa-Bosna Hersek ümit milli maçındaydım. Yunanistan'da da maç yönettim. Galatasaray-Beşiktaş maçında dördüncü hakemdim. Perşembe günü hakemler açıklandığında hiçbir şey yoktu, cuma günü tepkiler gelmeye başladı" dedi. FIFA kokartının alınmasıyla ilgili soru üzerine tecrübeli hakem, "Beni bu yöneticilerim FIFA kokarına layık gördü, yine bu yöneticileriniz kokartımı aldı. FIFA'dan 40 yaş üzerindekilere şans gelmiyor. Boş yere kontenjan doldurmaya gerek yok. 'Eğer uygun görüyorsanız başka bir arkadaşa şans verilmesinde sakınca görmüyorum' dedim. Bu konular benim haddime değil" yorumunu yaptı. "Maça çıkarken iki kulübün yayınladığı bildirilerin etkisi oldu mu?" sorusu üzerine Arzuman şöyle konuştu; 10 yıllık Süper Lig tecrübemde mutlaka tartışmalı pozisyonlar olmuştur. Keşke böyle sıkıntılı bir ortama gelmeseydi. Derbi maçı yönetecek 10 tane hakem vardır. Ancak ilk defa Fenerbahçe-Beşiktaş maçını yönetecektim. Hiçbir maçı hiçbir hakem kötü yönetmek istemez. Televizyon görüntülerinde izlediğimizde hata yaptığımız görüntüler vardır. Beni üzen nokta neden buralara kadar geliyor. Biz bu güven konusunu nasıl çözeceğiz. Bizden mal varlıklarımız istendi, hepsini verdik. Kredi kartlarımıza kadar kontrol altında. Kim ne biliyorsa, açıklamak istemiyorsa size söylsesin ülkeyi terk ederim. Mutlaka hata olmuştur. Kesinlikle art niyet yok." Son saniyelerdeki Bobo-Gökhan Gönül pozisyonuyla ilgili olarak Arzuman, "Faul kararımın arkasındayım. Futbolcular müsabakayı 5 dakika uzattım diye bile sitem ettiler. Havaya çıkan topçuyu elinizle, kolunuzla bozarsanız bu fauldür. Bobo elini kullanarak kendisine avantaj sağlıyor. Bu kadar büyütecek bir olay göremiyorum. Düdüğümün sesinin duyulmaması kariyerime yakışmadı. Bu düzeltmem gereken bir eksiklik" diye konuştu. Bir sarı kartı bulunan Deivid'in pozisyonuna da değinen Arzuman, "Yerdeki ayak temas ediyor. Ben bunu zamanlama hatası olarak düşünmüştüm. Burada seyredince sarı kart göstermem gerekirmiş diyorum" dedi. İsmet Arzuman, Ali Tandoğan-Semih mücadelesiyle ilgili olarak ise "Bu pozisyonu maçtan sonra hiç hatırlamadım. İnanın ben bunu müsabakada görmedim. Her tutma, her çekme sarı kart değildir. Görseydim de kart göstermezdim. Ali tandoğan bana 'Ya hocam çekiyor beni, görmüyormusun' dedi. Derbi maçta bu adamı böyle bir pozisyonda ihraç edemezsizin" şeklinde konuştu. "Hakemliğe devam edecek misiniz?" sorusuna Arzuman, "Bizimlik emeklilik yaşımız 45. Ben 44 yaşındayım. Bir zeson daha hakemlik yapabilirim. Bu müsabakada hakemliği bırakacak bir olay görmüyorum. Şampiyonluğu belirleyen derbiler yönettim. Bu sıkıntılar hep yaşanacak. Kümeden düşme maçlarını yönettim. Kendi takımımın küme düştüğü maçı yönettim. Maça çıkmak istemedim, ama çıktım ve hiçbir olay yaşanmadı. Türk futboluna katkı sağlayacaksa burakırım ama bizle ilgili bu güven sorunu neden? Bilen var da söylemiyorsa neden? Bu kadar birbirini hırplayan bir aile nerde var? Art niyetli insanlar bu olaylardan nemalanıyor" yanıtını verdi. Hürriyet
Sitemize Faydalı Olmak İstiyorsanız alexa tollbar İndiriniz Bilgisayarına Kurunuz Tşkler [Linkleri sadece üyelerimiz görebilir. Üye olmak için tıklayın...] İhbar Ve Sikayetleriniz İçin mail : admin@forumyagmu.net msn : admin@forumyagmuru.net Bu Sevdadan Vazgeçersek Allah BELAMIZI Versin!!! [Linkleri sadece üyelerimiz görebilir. Üye olmak için tıklayın...] Başın öne eğilmesin aldırma kartal aldırma Başın öne eğilmesin aldırma kartal aldırma En büyük sen değil misin Aldırma kartal aldırma Aldırma kartal aldırma Kartal aldırma
Dışarda yüz bin taraftar Bir gün ağlar bir gün coşar Seni bu sesler oyalar Aldırma kartal aldırma Aldırma kartal aldırma Kartal aldırma |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|