![]() |
|
|||||||
| Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Forumları Okundu Kabul Et |
| Tags: geceler, gun, mubarek |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
Mübarek Gün ve Geceler
Tarihler "2007 yılı" için geçerlidir. Kurban Bayramı 31 Aralık 2006, 1,2,3 Ocak 2007 Paz,Pts,Sal,Çrş Vacip olan Kurban ibadeti hakkında bilgiler, dini dayanağı, kimler kurban keser, hangi hayvanlar kurban edilir Hicrî Yılbaşı 20 Ocak Cumartesi Aşûre Günü 29 Ocak Pazartesi Mevlid Kandili 30/31 Mart Cum,Cts 3 Ayların Başlangıcı 16 Temmuz Pazartesi Regâib Kandili 19/20 Temmuz Prş,Cum Allah'ın ayı ve Haram aylardan olan Recep-i Şerifin ilk cuma gecesi Mîraç Kandili 10/11 Ağustos Cum,Cts Peygamber Efendimizin(sav) en büyük mucizelerinden birinin yaşandığı gece Beraat Kandili 27/28 Ağustos Pts,Sal Mübarek üç aylardan Şaban ayının içindeki çok kıymetli bir gecedir. Ramazan Başlangıcı 13 Eylül Perşembe Ümmet-i Muhammed'in ayı ve ayların sultanıdır. İçerisinde bin ayndan daha hayırlı olan kadir gecesi vardır. Kadir Gecesi 8/9 Ekim Pts,Sal Kur'an-ı Kerim'in bir bütün olarak Levh-i Mahfuz'dan dünya semasına indiği gece Ramazan Bayramı 12,13,14 Ekim Cum,Cts,Paz Kurban Bayramı 20,21,22,23 Aralık Prş,Cum,Cts,Paz Vacip olan Kurban ibadeti hakkında bilgiler, dini dayanağı, kimler kurban keser, hangi hayvanlar kurban edilir Üç Aylar -------------------------------------------------------------------------------- Recep Allah'ın ayı ve Haram aylardandır. İçerisinde iki kandil vardır. Şaban Peygamber Efendimiz(sav)'in ayı ve çok mübarek bir aydır. İçerisinde bir kandil vardır. Ramazan Ümmet-i Muhammed'in ayı ve ayların sultanıdır. İçerisinde bin ayndan daha hayırlı olan kadir gecesi vardır.
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|