Paylaşım Sitesi  

Geri git   Paylaşım Sitesi > Yurttan Dünyadan Haber > Güncel Haberler
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Forumları Okundu Kabul Et

Tags: , , , , , ,

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)  
Alt 05-25-2007, 07:40
Moderator

Tecrübe Puanı: 100002
r10aldinho has a reputation beyond reputer10aldinho has a reputation beyond reputer10aldinho has a reputation beyond reputer10aldinho has a reputation beyond reputer10aldinho has a reputation beyond reputer10aldinho has a reputation beyond reputer10aldinho has a reputation beyond reputer10aldinho has a reputation beyond reputer10aldinho has a reputation beyond reputer10aldinho has a reputation beyond reputer10aldinho has a reputation beyond repute
Standart Lise son sınıflara bir hafta erken tatil

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, lise son sınıf öğrencilerinin, Öğrenci Seçme Sınavı’na (ÖSS) daha iyi hazırlanabilmeleri için okulların kapanmasından bir hafta önce izinli sayılacaklarını, ancak diğer öğrenciler için "erken tatil"in söz konusu olmadığını bildirdi.
Çelik, Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde, 5. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları açılış töreninde gazeteciler sorularını yanıtladı.
Bakan Hüseyin Çelik, bir gazetecinin, "aşırı sıcaklık nedeniyle okulların erken kapanması gündemde mi?" sorusuna şu yanıtı verdi:
"Hayır yok öyle bir çalışma... Bakanlığın okulları erken tatil etmesi gibi bir şey söz konusu değil. Ancak, sadece lise son öğrencilerini üniversite sınavına girdikleri için onlara bir hafta öncesinden serbest bırakacağız.
Yönetmeliğimiz gereği 180 gün eğitim ve öğretim yapmak gibi bir zorunluluğumuz var. Bunu başka türlü telafi edemeyiz. Ancak son sınıf öğrencileri üniversite sınavına girdiği için bir hafta önceden bırakacağız. Hafta sonunu da kattığımızda 9 gün önceden öğrenciler okula gelmeyecek. Böylelikle sınava daha iyi konsantre olmalarını sağlayacağız." Milli Eğitim Bakanlığı, geçen öğretim yılında da lise son sınıf öğrencileri ÖSS’ye "psikolojik olarak daha rahat girmeleri ve streslerinin azaltılması amacıyla" bir hafta süreyle izinli saymıştı.

OKS'YE GİRENLERE DE ATTİL
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ÖSS’ye girecek lise son sınıf öğrencilerinin yanı sıra OKS’ye girecek ilköğretim son sınıf öğrencilerinin de sınavdan bir hafta önce izinli sayılacaklarını bildirdi.
Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde, 5. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları açılışında gazetecilerin sorularını yanıtlarken, lise son sınıf öğrencilerinin ÖSS öncesinde bir hafta izinli sayılacaklarını belirten Çelik, daha sonra yaptığı açıklamada da, Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı’na (OKS) girecek öğrencilerin de sınavdan bir hafta önce izinli sayılacaklarını kaydetti.
Bakan Çelik, "Sadece lise son sınıfları değil ilköğretim son sınıfları da OKS’ye girecek çocuklarımızı da sınavdan bir hafta önce serbest bırakacağız. Çünkü sınav stresini aşabilmeleri, atabilmeleri için bunu yapacağız" dedi.

İZİN NASIL UYGULANACAK?

Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, ilköğretim son sınıf öğrencileri 1 Haziran Cuma gününden itibaren, OKS’nin yapılacağı 10 Haziran Pazar gününe kadar izinli sayılacaklar. Bu öğrenciler 11 Haziran Pazartesi gününden itibaren, okulların yaz tatiline gireceği 19 Haziran’a kadar eğitime devam edecekler.
Lise son sınıf öğrencileri ise 8 Haziran Cuma gününden itibaren ÖSS’nin yapılacağı 17 Haziran Pazar gününe kadar izinli sayılacaklar. Lise son sınıf öğrencileri, 18 ve 19 Haziran günlerinde okula devam edecekler.
Öğrencilerin bir haftalık sınav izinlerine ilişkin Bakanlık tarafından bir genelge hazırlandığı ve bunun önümüzdeki günlerde valiliklere gönderileceği belirtildi.
İlköğretim okulları ve liseler, 19 Haziran Salı günü yaz tatiline girecekler.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
  #2 (permalink)  
Alt 05-25-2007, 08:15
[SµcvecezA] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
SµcVeCezA....Sµc_İşLeyeN_MuTLaka_Cezasını_Çeker....

Tecrübe Puanı: 15
[SµcvecezA] has much to be proud of[SµcvecezA] has much to be proud of[SµcvecezA] has much to be proud of[SµcvecezA] has much to be proud of[SµcvecezA] has much to be proud of[SµcvecezA] has much to be proud of[SµcvecezA] has much to be proud of[SµcvecezA] has much to be proud of

sonunda MEB adam gibi kararlar vermeye basladi...

Sµ¢VєCєza...яéVµℓaTioη σƒ Hitмachiηe!!!

[Linkleri sadece üyelerimiz görebilir. Üye olmak için tıklayın...]
[Linkleri sadece üyelerimiz görebilir. Üye olmak için tıklayın...]
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!

Seçenekler
Stil