![]() |
|
|||||||
| Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Forumları Okundu Kabul Et |
| Tags: arsivi, ask, siiri |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
Hiç sönmeyecek olan sevgimiz yavaş yavaş başlamıştı, Solmayacak bir gül olarak hafifçe açılmıştı, Gezdik,dolaştık çocukça oyunlar oynadık, Ama birbirimizden hiçbir zaman bıkmadık, Hatırlar mısın ilk çıkışımızı,yüzünde hep o tatlı gülüşün, Keşke dakikaları geçmeseydi bitmesini istemediğim o günün Evet arkadaşım!Gülmek varken surat asmak niye, güldürmek varken ağlatmak niye, güzel sözler söylemek varken,kalpleri kırmak niye? Hayat çok kısa arkadaşım ve bu dünyadaki hiç bir şey kırılan kalplere değmez. Şimdilik hoşçakal arkadaşım...Yine gel. Yanına senin gibi gülen gözlü,yüreği sevgi dolu insanları alıp yine gel olur mu? YAĞMURDAN DA ÖTE BİRŞEYDİ BENİMKİSİ...... Dünden bir farkı yoktu bugünün ve bir öncekinden ve bir öncekinden… Sıradan, alalade bir gündü işte. Yine aynı saatte kalktım ve yine kalkar kalkmaz seni düşündüm. Gündüzleri, beynimi meşgul etmene alıştım ama en azından rüyalarımda beni rahat bırak, en azından rüyalarımdan çık artık. Bende bana ait tek bir şey bile kalmadı sen gittikten sonra. Oysa bende sana ait öyle çok şey var ki hala… Herşey aynı nefesten alır: Hayvanlar, insanlar, ağaçlar... Hayvanlar olmazsa insanlar ne yapar? Tüm hayvanlar gitse insanların ruhu büyük bir yalnızlığa boğulur; insanlar yalnızlıktan ölür. İki şeye hakkım olduğuna karar verdim: Özgürlük ve ölüm. Birine sahip olamazsam ötekini isterim çünkü hiç kimse beni canlı tutsak edemez. Hayat?dediler,onunla olmak dedim... Umut?dediler,onu dü$ünmek dedim... Ölmek?dediler,ondan ayrilmak dedim... 'O'? kim dediler, SENI söyledim!!! Bir Bakisin Manasi, Hic Bir Lisanda Yoktur, Bir Bakis Bazen Sifa, Bazen Zehirli Bir Oktur, Bir Bakis Bir Asiga Neler Neler Anlatir, Bir Bakis Bir Asigi Senelerce Aglatir... Hep böyle çocuksu mu bakar senin gözlerin? Hep böyle içinde uzak bir ışık mı yanar? Bakışlarında beni dinlendiren bir şey var; Kıyısındaymış gibi en sakin denizlerin... sevmeye niyetliysen iyi düsünmelisin aglamayi ögrenip gülmeyi bilmelisin, ask bir kumar gibidir, DIKKAT etmelisin, oynadin zar degil "DUYGUDUR" bilmelisin !!!!!!!!!!!!! Bir sürü dostumun içinde elbette bir tane düşmanım olacak ama nereden bilirdim ki onca düşmanım içinde beni dostum sırtımdan vuracak!!!! Askin ates oldu kahrolmam için Hasret kursun oldu vurulmam icin Gunler asir oldu yikilmam icin Yine de ben senden vazgecemedim!! Şimdi gideceğim ama... Düşlerinle geleceğim. Geldiğimde sen olmaya devam et! Sen değilsen... Düş seslerinden umutsuzlaşır gelişim. Gunesin Dogusu seni Batısıda Beni Anlatıyor Geceler Issız Ve Soguk İçim Urperiyor Korkuyorum Ve yanlızım Seni Arıyorum Hep Guneşin DOgusunu Aradıgım Gİbi Askım Uzaklarda bir yerlerde Biliyorum, biliyorum ki Yüreğin yüreğime değecek. Aynaya baktığımda Hep ben yerine sen olacaksın. Adını bile bilmediğim bu duygular için Sen de, sen de benimle ağlayacaksın Seni düşünürken, yüreğimi kaplayan bir sıcaklık, duygularımın sıcaklığı ile öyle hafifliyorum ki kanatlanıp uçmak, bir an önce sana ulaşmak istiyorum. Kalbimden kalemime, oradan yazdığım sözcüklere akan sevgim, sms satırları arasında sana ulaşsın, onu okuduğunda yüreğinde yeşeren sevgiyi sulasın, onu büyütsün. Yalnızsan kaderinde,unutamazsan kalbinde,seviyorsan yüreginde,aglıyorsan gözlerinde,benimsen her nefeste seninleyim her yerde. Aşk kaçmaktan çok kovalamayı,görmekten çok özlemeyi,gitmekten çok beklemeyi,dokunmaktan çok düşlemeyi ve aşk öyle hayindirki nerede imkansız varsa onu sever Aşkı bitsede kalbinde üzülme unutulmaktan iyidir o sevmedi beni diye düşünürsen bir gün.Aldırma aldatılmaktan iyidir Unut onu artık dediler ben onu unutmak için sevmedim dedim.Neden onu bu kadar seviyorsun diye sordular.Onu ölene kadar sevmeye yeminim var dedim... Seni seviyorum sözünü sana benden başkası söylemesin,bana sakla dudaklarını seni benden başkası öpmesin,kollarıma öyle sarılki kimsenin çözmeye gücü yetmesin... Gül filizlendigi günden itibaren güneşe aşıktır her ne kadar güneş her gece ayın görkemine kapılıp gülü bıraksada gül yıldızlara kanıp güneşi unutmaz Bakarsan uzaktayım,düşünürsen aklındayım,hissedersen kalbindeyim,özlüyorsan yanına geleyim seviyorsan bir ömür boyu SENİNLEYİM... Yildiz seç gökyüzünden,gözlerin gibi parlak,senin gibi güzel olsun,banada seç,parlakligi önemli degil yeterki sana yakin olsun... Baksaydın görebilirdin, her şey gözlerimdeydi gözlerimde bir damla yaş vardı ağlayamadım; o bir damlada sen vardın anlayamadın!!! Hani insan aglamak ister, gözlerinden yas gelmez.... Hani gülmek ister icinden gülemez.... Hani birini bekler o hic gelmez.... Iste o zaman ölmek ister,Ama ECEL gelmez Tarifini yapamadığım uzaktan esen bir bahar yeliyim. Bir çift gözüne hasret kaldığım,görüp de sarılamadığım, uzanıp ta tutamadığım,hasretim,özlemim, birtanemsin Gözbebeğinde bir noktacık Hüzün bıraktım ağlayasın Ve bir sevgili düşündüm Ölesiye sevesin diye. Gözlerim düşecek önce yıldızlarına Sonra sözlerin eklenecek bir bir adımlarına Özlemim sararacak tüm tenini Öyle bir şiir yazacağım ki sana Yanımdayken bile özlemimle yanacaksın! üzdüysem,bilmeyerek. Kirdiysam,istemeyerek. özür Diliyorum Senden Seni Seviyorum Diyerek.. Bazen İçime Bıçak Gibi Saplanıp Yara Olduysan da, Günler Boyunca Kanayıp Acıttıysan da, Daha Çocukken Bile Duvar Gibi Sert Olduysan da, Sana Hiç Küsmedim,Hiç Küsmedim Dünya. Biri olmalı seninle her zorluğa göğüs geren Biri olmalı seninle ağlayıp seninle gülen Başını koyduğunda omzuna saçını okşayan bir ten Sana ağlayan ve her gidişinde yolunu bekleyen Küçük bir çocuk bakışıydı gözlerin.. Ağlamaklı, puslu bakan.. Menekşe kokusuydu saçların.. Ellerin vardı bir de, sevdayı anlatan.. Resmiydin sen hiç bitmeyen baharın.... Sevmek dedin,SEVDİK.... Aşk dedin,AŞIK OLDUK.... Hasret dedin,HASRETİNİ ÇEKTİK.... Hayat dedin,uğrunda ZEHİR ETTİK.... Şimdi ise,ÖLÜM DİYORSUN.... Olsun bee Olsun... ÖLECEKSEK UĞRUNDA ÖLELİM GÜLÜMM O kadar da önemli değildir bırakıp gitmeler, arkalarında doldurulması mümkün olmayan boşluklar bırakılmasaydı eğer. Aşk beyaz güller gibi durmalı Bembeyaz, lekesiz, dimdik, eğilmez Saflığı göstermeli, köprüye vardırmalı Hiç ödün vermeden. Her gönül beldesinde Geceyi, Güne Çevirmeli. Ben gec kaldim, sen erken geldin sevdaya. Zamansiz cakisti yollarimiz, sen nice sevdalardan dönerken ben yeni girdim o yollara, geciktim sevmeye seni, beni bagisla! Basimin belasi, damarimdaki kanimsin Hayatta kalabilmek icin aldigim nefesim Her sabah yeniden güne dogan günes gibi Benimde hayatimin aydinligisin Hic bosuna etrafina bakinma, cünkü SEN, birtanem, Sen sade ve sadece benimsin Ucsuz Bucaksiz Karanlik Bir Yerde Üc Kibrit Yakacagim. Biri Gözlerini Görmek İcin, İkinciyi Güzel Yüzün İcin, Ücüncüde Seninle Yasadigim Güzel Günleri Hatirlamak İcin. Canim..... Ellerin anlatır sabahın olduğunu Ellerin yoksa bilki gece ve karanlık Mevsimler onlarla değişiyor görüyormusun? Önce ellerin Anlasana,ellerindeyim artık. Bir avuç toprak olmak isterdim. Sensizliğin kuraklığında, Belki günlerce belki yıllarca seni bekleyecek, Sonunda saracak ama ellerini Bir daha hiç bırakmayacak olan Ölme diyorsan; gitme kal öyleyse Sarıl sımsıkı, tenim ol, beni bırakma Hadi gel, tut ellerimi, benimle yan Benimle meydan oku her çaresizliğe Mert Olmayanın Işi Değilmiş Sevmek... sevdin Mi Birkez; Ölüm Ayakucunda Değil,başucundaymış... Kaybolmak Değilmiş Sevmek... Eriyip,kahrolmakmış!! kapina bir gül biraktim bu gül, benden sana baktikca beni hatirla.... solarsa odanda ... ne olur cöpe atma! çünkü bu gül sana olan büyük askimi anlatmakta Ses etmesemde öfkem saklı sana bakısımda Bir tokat atıp gitmek vardı ama alacagın olsun o da Degmezsana! sevgime layık olmayan hain sen! Umarım ahıma layık olursun!!!!!!!!!...... Gençligim ardından sürünsün dursun, Senden baskasını seversem eger En kalpsiz cellatlar boynumu vursun Askına ihanet edersem egerruhuma zevk verir çektigim acı, Sanmaki bu gönlüm sana yabancı, lanet etsende binkere senden baskasini seversem eger Beni özlersen gökyüzüne BAK, Yıldızların kuyruguna KALBIMIN parçaları takılı, YALNIZLIK seni üzerse, Elini kalbine koy GÖZLERINI kapa, RUHUM ORDA çakılı !!!' Ask hatalara karsı daima kördür, daima mutluluklara meyillidir. Kanun tanımaz, kanatlıdır ve tutuklanamaz. Kafaların bütün zincirlerini kırar geçer. Gökyüzü yıldızlarla doluydu, ben hep seni düs¸ünürken. Hüzün yıldızları koydum adlarını, seni hatırlatıyor diye. Aynı onlar gibi sende benden çok uzaklardaydın. göz kırpardın uzaklardan sessizce. Bense hep seni bekledim, kırık kalbim, yaslı gözlerimle. Bazen insan sevmekten yorgun düser. Ama bu öyle tatlı bir yorgunluktur ki yapacagın ve yaptıgın sey tekrar tekrar sevmektir... Yine sıçrayarak uyandım uykumdan, ag˘layasıya özlemis¸tim seni, Bir özlemki birikmis¸ti gözkapaklarımda, dokunsalar ag˘layacaktım inan, Neye yarar gökyüzünde günes¸, Sen yokken yanımda.. BU AKŞAM İÇİMDE TUHAF BİR SIKINTI VAR DÜNYADA SANKİ BİR BEN KALMIŞIM SANKİ HERKES NERDE KEDER VARSA BIRAKMIŞ BEN NERDE BULDUYSAM TOPLAMIŞ ALMIŞIM ÖNÜMDE SÖĞÜT AĞACI HERZAMANKİ HALİYLE, ÇARESİZ HAVUZ SU RAHAT, İNSANLAR SUSMUŞ SESSİZ BİR YAĞMUR GİBİ BAŞLADI BENDE KONUŞMAK İHTİYACI!.. Şimdi gideceğim ama... Düşlerinle geleceğim. Geldiğimde sen olmaya devam et! Sen değilsen... Düş seslerinden umutsuzlaşır gelişim. Yağmurlar dindiği zaman; Geleceksin, Ki Kuraklık ölümdür!.. Işığım Söndüğü zaman Geleceksin, Ki Karanlık ölümdür!.. Çıkıp Bir ateş yakacak olsam sanırlar ki çağrıdır... Çağırmam... Rüzgârı arkasına almış bir yangındır... Korkarlar... Ben kimseyi korkutmak için doğmadım.. Aşkın şehir kapıları açıldı Ard arda hızlıca Sevda yağmuru altında ıslandı Haykırışlarımız usulca... Şarkımızı fısıldayalım Ruhumuzun derinliklerine Sessiz sessiz bakalım Gözlerimizin yüreğine... Ellerimizi uzatalım özlemlerimize Dokunalım hepsine hissedecesine Rüzgara bırakalım hatalarımızı Sığınalım A$kIm'ızın en saf haline... SENİN OLMAK İSTİYORUM, BENİM OLUR MUSUN...? Yerinde köLen, yerinde efendin oLmak istiyorum.. Hem efendim hem köLem oLur musun? Kızdıgımda kapLan, kızdıgında süt dökmüs kedin oLmak istiyorum.. Hem kedim hem kapLanım oLur musun? Hüzünlüyken müsfik baban, heyecanLıyken atesLi asıgın oLmak istiyorum.. Hem asigim hem anam oLur musun? Kücücük ogLun, gencecik kardesin oLmak istiyorum.. Hem kardesim hem kızım oLur musun? Üstünde gökyüzü, aLtında toprak oLmak istiyorum.. Hem topragım hem gögüm oLur musun? Gözünde nur, icinde huzur oLmak istiyorum İc huzurum göz nurum oLur musun? ... Sahibin, herseyin, KOCAN oLmak istiyorum.. Sahibim, herseyim, KARIM oLur musun...? elini tutsam, dünyanın öbür ucuna benimle birlikte gelir misin? bekle desem, dünyanın bir ucunda beni bekler misin? denizimde fırtınalar çıktığında limanım,karanlık bastırdığında deniz fenerim, hava açınca yıldızlarım olur musun; bulutlar göğü kapladığında pusulam? mihengim, turnusol kağıdım olur musun? yüreğimin suyu bulandıkça onu durultacak iksirim? kapılar kapandığında kapım, yollar aşındığı vakit yolum, saklanmak istesem duvarım olur musun? özgürlüğüm ve mapusanem? üşürsem evim olur musun? yorganım, ana kucağım? çölümde vaha olur musun? vahamda hurma ağacım? dağın tavşanı, çölün ceylanı, gecenin hayalleri bağrına bastığı gibi beni bağrına basar mısın? Gitmek istersem kanatlarım olur musun? kalmak istersem ayağımda prangam? Soğanda sarımsakta gözüm yok, tih çölü sürgününde gözüm yok. ateş almaya gidersem, kırk vakit sonra dönsem bile aynı yerde beni bekliyor olur musun? Ot bitmeyen bir vadide yalnızca Allah a emanet edip gidersem, sen de beni kınamaksızın O na güvenir ve sa y eder misin? ümidimi kaybettiğim anda ümidim, neşemi kaybettiğim zamanlarda coşkum, kalbim işgale uğrarsa halaskârım ve rehberim olur musun?Arkadaşım, yoldaşım, sırdaşım, huzûrum, nûrum, zîynetim, nîmetim, cennetim olur musun? Kokunu içime çekmeyi özledim bir nefes gibi Hasretin her an Alev Alev yakıyor beni O ceylan Gözlerine bir dalışım var Sanki bir Rüya, bir Düş gibi biraz sevinç,biraz umut,biraz yalnizlik...cokça arkadaslik hizla geçen zaman ask,özlem,sabretmek,töketzlemek,yeniden baslamak...yani hayat kisa bir hadise.bu yüzden olabildigince gülümse! Şimdi gideceğim ama... Düşlerinle geleceğim. Geldiğimde sen olmaya devam et! Sen değilsen... Düş seslerinden umutsuzlaşır gelişim. Sen ne kadar istersen iste,istemediklerinin en iyisiyim.Çünkü ben istediklerinden de iyiyim.Belki istememekte çok isteklisin ama bende seni istemekte çok istekliyim.. Gökyüzündeki herbir yıldız Sana olan sevginin işaretidir Onlar varoldukça seni sevmeye devam edeceğim Sen benim DÜNYAMSIN YILDIZSSIZ BİR DÜNYA OLURMU BİRTANEM..? Uzaklarda bir yerde Yüreğini Yüreğine bağlamış biri mutlaka vardır.Ve Sen her Aynaya baktıgında Adını bilmedigin o gizli Sevda için gülümsemelisin!!! Belki bir af vesilesi,belki bir kabul gecesi,belki birsaadet müjdesi,belki yeni bir kaderin arefesi,belki bir msj ama birçok şeyin ifadesi,sevgilimsin benim! Yeni acmış bir gülün kızıl kıvrımlari arasında Rastlarsan tuzlu su pırıltılarına, Gözlerim gelsin aklına, Uzun kara kaşları altında, Delice sevdalı, Delice kavgalı bakan gözlerim Sana hasretim, dağlar, yollar hic engel değil, Tek engelim, Sensin sevdiğim.... Seni düsündüğüm zamanlar, ömrün kısalığını düşünür, ölümden daha çok korkarım, ölümü düsündüğüm zamanlar, senin mezarını görür gibi olur, Bugün var olan seni düsünerek, yarin yok olacak senin için ağlarım.... Güneş doğmuşsa bu sabah erkenden, Yıldızar gülüyorsa gecenin karanlığında, Gözyaşım dinmişse gözlerimden, Hıçkırık kesilmişse dudaklarımdan, Seni sevdiğim içindir..... Sen seni öyle birine emanet et ki, Sen üzülüyorsan o ağlasin, Ve sen seni öyle birine teslim et ki, Sen öldükten sonra o yaşamasın.... O güzel gözlerine yaş değmemesi için ne olayim? Kulun mu, kölen mi? Yoksa sevgilin olup kalbini aşkınla mı doldurayım? Güldümse inanma, bilki bu gülüş acılı bir gecenin sabahına tebessümdür Güneş kırılmasın diye, kırılıp da sıcaklığını senden esirgemesin diye.... herseye ragmen düsmana inat yasayacagiz yarin bizim cünkü biz ölecegiz ama cocuklarımız bırakacagımız mirası tasıyacaklar yüreklerinde. ve onların yürekleri bizim altında ezildigimiz korkuları tasımayacak Eğer birgün sevmek istersen önce kendini sev, Daha sonrada istersen beni, Ama beni; beni sever gibi değil kendini sever gibi sevmelisin, Çünkü ben seni öyle sevdim. Geceleri uzaklara çığlık olur sesim Dünyanın güneşe özleminden daha büyük özlemim Bu sabah sırf senin için aralandı gözlerim Günaydın HERŞEYİM bir güneşe baktım bir sana bir aya baktım bir senin o güzel yüzüne bir gün kendime baktım ve sana aşık olmuşum sevgilim Şimdi gideceğim ama... Düşlerinle geleceğim. Geldiğimde sen olmaya devam et! Sen değilsen... Düş seslerinden umutsuzlaşır gelişim Rüzgarın kemanını çaldığı ve yağmur damlalarının pencerene vurduğu soğuk bir gecede yatağına uzanıp hayalini kurduğun Ve keşke dediğin bütün güzellikler senin olsun.. Nehirler denizlere karışır dalgalanır fırtına olur durulur, Kalbimdeki kasırga hiç dinmez benliğim senle erir bütünleşir Ateş yanar küllenir ama sönmeyen bir ateş var senin ateşin Bazen sana gayesiz, raslantısal bakardım... Sense kaçırırdın gözlerini benden. Oysa , sana bakarken gözlerinde kalbini görürdüm. Gözlerin olmadan da kalbini göreceğimden habersizdin. Ve hatta sana bakmadan seni hissettiğimi bilmezdin O suskun akşamın her saatinde, Kaç gece ağladım duyan olmadı, Yıllarca yaşadım kalbim dolmadı, Karşıma gerçekten seven çıkmadı. Zirvelerden yuvarlansa tutmaya gücüm yeter dagların taşını, fakat kaldıramam kirpiklerinden akan BİR damla göz yaşını..!!!!!!! Uzaklık insanın içindeki yalnızlıkta gizlidir. Zaman ise sadece bir yanılgıdır. Eğer birilerinin yanında olmasını istiyorsan sadece düşle, O zaten seninledir... Gercek guzellik, fiziksel gorunuse bagli degildir, ancak kalptedir. Gercek mutluluk; gordugun sey degil, asil gorunmeyendir. Gercek sevgi; yapildigi bilinen sey degil, yapildigi halde bilinmeyen seydedir....... Kalbimdeki ates sonermi sandin, aglayan gozlerim dinermi sandin.Azrail gelip canimi almadan feryadim dilimden dusermi sandin.Sen olmadan yasam neye yararki, can olmadan beden neyi baglar ki. Heves degil benim ki bir sevda, benimki bir firtina gibi gecer mi sandin. Umutlarim vardi elimden aldin, birktim kendimi ruyaya daldim. Mutluluk yakinken uzakta kaldim, bedduam dilimden dusermi sandin?.... Anlatılması tarifsiz biliyorsun her seferinde sana da söylüyorum, ama kollarında ki mutluluğu ben çok seviyorum... O mutluluğun, huzurun tadı, güzelliği hiç bir yerde yok. Sen bambaşka bir dünyasın yüreğimde Gözlerin bir kilit vurdu gönlüme Senden başkasını hiç sevemem Ne engeller koydu kader önüme Yine de ben senden vazgeçemem Dün gece denize vuran yakamozları gördüm. Nasılda ışıldıyordu. Tıpkı gözlerinde ki parıltılar gibiydi... Kollarımda aradım o muhteşem varlığınla seni.. Aşk ve arkadaşlık bir gün yolda karsılaşırlar. aşk kendinden emin bir şekilde sorar: Ben senden daha candan ve daha yakınım. Sen niye varsın ki bu dünyadas Arkadaşlık cevap verir: Sen gittikten sonra arkanda bıraktığın gözyaşlarını silmek için.. Martı denize Aşıktır;deniz de martıya...Öylyse martı denizi neden gökyüzüyle aldatır?Ben denizsem sen martı olma;sen denizsen beni martı sanma... Günaydın aşkısı böyle bir kahvaltıya ne dersin iki dilim öpücük haşlanmış sevgi birazda mutluluk reçelleri hasret demledim kaç şeker istersin canımın içi. Yüreğimdeki gülüşün gizli sahibi !!! Ruhumdaki çiçeği besleyen toprak...Yeni bir günde yeniden doğan umudum... Yanlışlarım arasından seçtiğim tek doğrum...Beraberken huzur bulduğum... Kaybetmekten korktuğum... Yanımdayken omzuna başımı yasladığım biricik aşkım... Meleğin seni çok seviyor hemde kocaman.. Kavuşmak ölümse, hasretin zulüm... Elbet kavuşuruz bekle birgün gülüm... Tek sana aittir şu kanayan gönlüm... Ben yolu çoktan seçtim... Ya SEN yada ÖLÜM Gecelerin diliyle eğlence kadar... Yaşlıların diliyle gençlik kadar... Çocukların diliyle dünyalar kadar... Benim dilimle canım kadar çok seviyorum seni... Ne kadar zor seni sevmek ve bulamamak... Dokunmak istedikçe uzaklaşmak...Düşündükçe unutmak... Neden bu kadar zor seni sevdiğim halde söyleyememek... Hep bir şeyler gizlemek... Sana sahip olacağım yerde seni kaybetmek.. Sonsuzluk koyuyorum adını sensiz günlerin, senli günlerle takas ediyorum. Yokluğun diye bir şey yok bende, ben seni sonsuzluk kadar çok ama çok seviyorum. Sevmiyorum şu saatin sesini... Akmasın dursun zaman... Herşeyin bir öncesi birde sonrası vardır derler ya yalan... Senden önce vardım belki ama aşkım, senden sonra olmayacağım inan... Gerçek sevgi hiç haber almasanda ne yaptığını bilmesende adını hatırladığında içine sevginin hücum ettiğini farketip bu insanı seviyorum dediğin andır. Yalan oldu dünya da gercegi bulamadik, öyle bir ayrilik ki dost bile kalamadik, dolu dolu yasadik aci cektik, sonunda hasreti yüklendik de hic ama hic mutlu olamadik. Her halin çekti beni. Durusunu, uyumanı, gülmeni, kızmanı, şaşkınlığını, saflığını, kurnazlığını, çocukluğunu, olgunluğunu sevdim. Sesini de sevdim suskunluğunu da. Küçük oyunlarını, nazını, sitemlerini, korkularını sevdim... * Beni temsil eden en önemli parçamı verdim sana.Seçeneğin yoktu, aldın. * Can bukadar küçük bir parcaya nasıl sığardı, sormadın. * Sevgili! Sendeki "ben" e seni kat, bütünle beni.Yada bırak, gideyim artık olmadığın her yere. Kimi Zaman Uzaklarda Duran Sevgilinin,Kimi Zaman Gece Uykularının Adıdır hasret,Sen Yıldızların Getirdiği Özlem Değil,Ölümün Bile Silemeyeceği Bir Tutkusun.. Bildiğin Yollarda Kaybolmadıysan,Geceye Dost Diye Sarılmadıysan,Kadehleri Kırıp Ağlamadıysan,Beklemek Nedir Bilemezsin Sen Düşünüyorum da bazen seni sevdiğimden daha çok seviyorum, seni seviyor olmamı ve bazen de seni seviyor olmamdan daha çok istiyorum benim olmanı! Hani insan ağlamak ister, gözlerinden yaş gelmez. Hani gülmek ister, yürekten gülmez. Hani birini bekler, o hiç gelmez. Hani onu sever de hiç söyleyemez. Tam söyleyeceği zaman da o başkasını sever ya. İşte o zaman insan ölmek ister de ecel gelmez............. Sarki sozu aslinda sarkisni dinleyen olduysa cok guzel biliyorlardir belki.. Dün akşam seni düşünüyordum. Yatağıma girdim hala aklımdaydın. Rüyamda sen vardın. Öyle güzeldin ki doyamadım sana. Sıkıca sarıldım. Gözlerimden yaşlar akmaya başladı. Silmek istedin, izin vermedim. Onlar mutluluk gözyaşlarıydı. Bırak aksın dedim. En kötüsü uyandığım andı. Bu sefer gerçekten ağlıyordum Yağmur istiyorsan gözyaşıma bak Yangın istiyorsan yüreğime bak Ne olursun beni benimle bırak Var git gözlerimden, var git bu akşam Yine bir akşam, Karşımda güneşin muhteşem kızıllığı, Bir gün daha batıyor yüreğimi kanatarak, Bir gün diyorum, sanki yıllar geçiyor, İçimde ki ateş, güneşi yakacak derecede, Geride bıraktığım anılar, yıllar, Gözlerimin önünden senler geçiyor, benleri eriterek, Bak, oturmuş yalnız seyrediyorum güneşin batışını, Batarken, yüreğime batıyor hüzmeleri, Sanki seni benden alıp gidiyor, Yavaş yavaş kayboluyor gözlerden, Yerini karanlığa bırakarak aydınlık... Bakalım ne zaman doğacak benim güneşim? Güller kokmaz artık, bülbüller ötmez, Gülen yüzler gülmez, bakışlar mahzun, Döndü karanlıktan aydınlığa dünyam, Şimşekler çaktı yüreğimde, yüzünün hayali göründü, Silindi gözlerimden o güzel görüntü, Sensiz ruhum, acı bir hale büründü, Senden uzakta, seninle kalmak, Ne kadar zormuş mutlu olamak, Kıştan farkı ne yazın, sen olmayınca? Sen olsan kış bahar, sen olsan bana yaz var, Yoksun, yokum, hayaller ülkesinde yaşantım, Hüzün çöker yüreğime ağlayamam, Anlatmak isterim sana olan sevgimi, anlatamam, Gelmek isterim gelemem, yollarıma barikatlar kurulmuş, Yeterki, sen mutlu ol ey sevgili, Gülsüz bahar olmaz, ben mutlu olamam, Ömrümün bittiği yolda başlar sensizlik, Sen canımsın ey sevgili, sen olmadan olamam... ( içimde bulutsun , bu yürek seni nasıl unutsun... ??) Bir bulut sandım seni bu da yağar gider demiştim nerden bilecektim kirpiklerimden döküleceğini razıyım ya gözümün önünde gökyüzünde kal ya beni de götür bu özlemi uyutamıyorum yine gölgen üstüme yürüdü özlem dolu dolaşmalarım ondan ömrümden uzun olsa da bu aşk her gece sensiz gece aysız doğmazken bu sevginin işkencesine katlanarak yaşıyorum her gün çürürken özleminde ölüm bile hoş gelir sensizlik artık zehir gibi seni senden istiyorum bak kapadım gözlerimi düşlerime düşersin diye bir başka yaşamaktayım bir başka ölürken gel vefasız olma bu mahsun sevgime karşı istemem sen dışında kimse gelmesin yanıma görmek istemem kimseyi dalarken gözlerine... BirşeyLer var aramızda senin bakışLarından beLLi, benim yanan yüzümden. daLıveriyoruz arada bir ikimizde aynı şeyLeri düşünüyoruz beLkide güLüşerek başLıyoruz söze birşeyLer var aramızda onu buLdukça kaybediyoruz isteyerek Fakat ne kadar sakLasak ta naFiLe senin gözLerin ışıLdıyor benim diLimin ucunda ''Seni SeviyoRum'' başlamadan bitirilen kelimeler gerçeklerden uzak düşlere sarmaladığımız burulmalarımızı askıya aldık pembe sahte gülücükleri astık kanayan yüzlerimize.. ufacık bir sitemle gözlerime yerleşen damlalar hesap veremiyor kızmalara satılık değil yüreğim rüzgarın estiği yöne çevrilen bir uçurtma sonbahara kuyruk sallayan yapraklarından sarısını alan bir hüzün sensiz düşlerim artık sen de benim kadar biliyorsun dedikçe bildiklerimi unutturan kızgınlığı kendime yüklediğim öfkesiz patlama bedenimde sığınıyorum serçe misali.. yağmurdan kaçarak saçakları yok yüreğinin yüzüme vuruyor damla damla düşten ayrıksı gerçeklerimizi ucundan tutamadığım kadar içine giremediğim yaşana kattığım yağmur grisi için alışmalıyım tanışmalıyım düşleri örselemeliyim.. Beni bu halde bırakıp gidiyorsun Korktun mu aşkımdan Bana yazık ediyorsun Kalbimden silinmez o bakışların İz bırakmış yüreğimde Ama hepsi yalan hepsi sahte imiş Seviyorum demen bile yalanmış Dostlarım bile çekip gitmiş Kime anlatayım derdimi Beni mutsuzluğumla başbaşa bıraktılar Hangisini unutayım Kalbimden silinmez o bakışların İz bırakmış yüreğimde Ama hepsi yalan hepsi sahte imiş Seviyorum demen bile yalanmış Her şeyin nedeninden çok bahanesi var Ben bilmem ki güneş olmazsa ay ne işe yarar Üşüdüğünde mi anlarsın sıcağın kıymetini Sen yandığın için kaçarken Hiç düşünmedin bıraktığının üşüdüğü o halini Bencillik oturmuş içimize Çıkmayan canımız gibi Herşeyde önde ben diyeceksen Neden seversin ki Bilirsin aslında ama kalbin bilmemezlikten gelir Unuttuğun birşey var Aşk iki kişiliktir. Hiç düşünmemiştik mi? Ben başka korkuların girdabında başımı dik tutmaya çalışıyordum, sen gideceği yere kadar diyordun. Ama bir şey vardı içimizde ağırlaşan Adı konulmayan,adını bilemdiğimiz Hiç bir şeye benzetemediğimiz Ağrısını ruhumuzada hissettiğimiz, Ama bizim olan,içimizi ısıtan bir şey.. Önemlimiydiki? Adını koyamasakta,tanımlayamasakta, o bizimdi, O güzeldi, o büyüktü O değerliydi, Ve nazlıydı.. Ama şimdi bir harabe gibi kaldı yüreğimin tam ortasında Öksüz ve yaralı kaldı, Susuz kaldı bir kum yığını gibi.. Şimdi kime sormalıyım bu kaçıncı kilometre taşı? Nerede yorulduk biz Nasıl kopardık yürek bağımızı Nerede çözüldük Nezaman başladı yaprak dökümü Bu son yazdı bitti..Gidiyorsun Ve dökülüyorum ayaklarının dibine bir bir Sen kal ben giderim Yüreğimide götürürüm Gideceği yere kadar Gömüleceği yere kadar sen kal... Bu şehrin gözyaşı beni boğar Koparım dağılırım Sen kal... Kalmalısın ki Arkandan ağlamasın bende bıraktıkların.. En kızgın yerinde hançerini saplamışsın sevdama, yüreğimde izi büyük bir aşk yarası. gözlerin kor, dağlasan yüreğimi acımaz. çünkü acıtılmıştır tüm sevdalar. ay doğsa da geceye elleri kelepçeli aşık suskun ama kimliksiz soyunur da gider ardına bakmadan sürgün yıllarına alışık bedeninin hesabı yoktur çünkü her aşkın kimliği kendisidir. Sen tavan arasında eski kitaplardan aşkına anlam ararken aşk adını bulutlara yazdırır gökyüzünde kaldırım taşlarına mahkum ettiğim yalnızlığımı hatırlarım sonra ve elindeki hançerin yüreğimde bıraktığı izi meyhane sarhoşluğunda zehirlediğin duygularımı teker teker toplarım senden Sararmaya yüz tutmuş yapraklara adını yazarım hergün Kuruduğunda paramparça olsun diye ismin umutlarımı şehrin en işlek caddesinde satışa çıkarır sonra da her hayal kırıklığının ardından bir şiir yazarım seni yaşayan ama beni anlatan şiirler çıkar kalemimden sonra... elindeki hançerde takılı kalır gözlerim suskunluğuna ve yalnızlığıma isyan eder gecenin gürültüsüne bir çığlıkla ben de eşlik ederim Yagmur Yureklim Aklıma takıldın yine bu gece Uykumu bölenim, yağmur yüreklim Çakıldım resmine kaldım öylece Mazide olanım, yağmur yüreklim... Dün gibi aklımda tanıştığımız Göz göze sessizce konuştuğumuz Her gece düşlerde buluştuğumuz Kalbimi çalanım, yağmur yüreklim... Ayrılmak yok diye yemin ederken Hasretle tanıştık bu kadar erken Unutmak kolay mi ben seni derken Aklımda kalanım, yağmur yüreklim... Seviyorum derken titrek sözlerle Yüzüme bakardın ıslak gözlerle Kalbimi yakardın cilve nazlarla Koskoca yalanım, yağmur yüreklim... Şiirim yazmadan tükendi bende Hatıran ne yazık kaldılar dünde Tomurcuklar çiçeğe döndüğü günde Açmadan solanım, yağmur yüreklim... Yalnızlığın ortasında kalmışım Tıpkı çölün ortasında susuzcasına. Yardım edenim hiç olmamış Meğer seni seviyorum diyenler, Her zaman yanımdaki dostlarım yalanmış. Boşver gönlüm aldırmaya değmez. Değer verdiklerim bir kuruşa satmış. Ne anlamı var ki artık üzülmenin Kendini kahredip, gece gündüz içmenin İstenmiyorsun zaten bu dünyadan. Ayrıl artık ruhum şu bedenimden Kapan sende gözlerim ebediyen Anlamsız olur zaten Allah’ım yaşamak Eğer ki yoksa gönülden seni seven. Derin bir nefes alır, Gözlerinin içine öyle bakardım. Mutlluk denizinin içinde; Daha uzun süre kalayım diye. Yanıma pusulamı alırdım. Seninle konuşurken zalim dünyanın güzelliğide Kaybolmayayım diye. Bütün bağlarımı koparırdım hayattan, Ellerini tutarken. Yaşama daha sıkı bağlanayım diye. Sevgilerimden vazgeçerdim, Hani olurda bir gün; Beni gerçekten çok seversin diye. Böyle yazılmış, bilirim alnıma Hasret acısı, göğsümde bela Beni sana hapsettin Dönülmez uzaklarda Kaderime terk ettin Dayanamam yokluğuna Beni sana hapsettin Dönülmez uzaklarda Alışamadım inan İnan yokluğuna Bir sen vardın Yüreğime sardığım Canımı paylaştığım Düşlerime hasret yağdı Bir sen vardın Yüreğime sardığım Canımı paylaştığım Nerdesin? Beni sana hapsettin Dönülmez uzaklarda Kaderime terk ettin Dayanamam yokluğuna Beni sana hapsettin Dönülmez uzaklarda Kaderime terkettin Nerdesin? Aldın aklımı, savurdun yel gibi Sevdan bu mu yar, tut ellerimi Beni sana hapsettin Dönülmez uzaklarda Kaderime terkettin Dayanamam yokluğuna Beni sana hapsettin Dönülmez uzaklarda Alışamadım inan İnan yokluğuna Aşk ki gerçek değilse, tutkusu olmaz. Ateşi köze döner, kokusu olmaz. Aşık olan gün, gece, ay ve yıl yanar; Güneş, ışık, rahat ve uykusu olmaz. Ezeli sırları ne sen bilirsin ne de ben Bu muammayı ne sen okuyabilirsin ne de ben Perde ardında sen ben dedikodusu var amma... Perde kalktı mı ne sen kalırsın ne de ben Bir kalb ki onun sevmesi, aldanması yok. Tutkunluğu yok, bir güzele yanması yok. Bin kez yazık olsun sevgisiz bir yüreğe, Aşksız geçecek günlerin faydası yok Aşk kitabını evirdim,çevirdim, Bir adam konuştu kitabın içinden; Yüreği yana yana bir adam: 'Kimdir mutlu kişi, bilir misin? Bir karısı olacak, ay gibi güzel, Bir gecesi sürecek yıl kadar uzun...' Bir gece düşün şimdi sonbahardan Yağmurlar daha başlamamış olsun. Bir tek koy bunca çift arasına Yalnızlığımı anlıyor musun? . Tut ki otobüs duraklarında ağlıyorum Tırnaklarımı yiyorum hıncımdan. Tut ki geceler bir hançer gibi saplanıyor bağrıma Bir hançer gibi utanmadan.. Ben asiyim, isyankarım yaşamalar arasında Mutluluğun inadına yumuyorum gözlerimi. Susmuşsam, dayanıyorsam, katlanıyorsam erkekçe Anla biraz Biraz duy beni.. Bu kahpece terkediliş yok mu Ellerinin kurtuluşu yok mu ellerimden. Gözlerin gözlerime yabancı bakmıyor mu Ölüyör kalbim kendiliğinden.. Artık bu şarkıyı hatırlama Bu şehri, bu sokakları aklından çıkar. Yaprak dökümü demişler adına Bu da bir aşkta bir sonbahar.. Dedim ya Bu da bir aşkta bir sonbahar. Bir gece düşün şimdi sonbahardan Uğultulu, soğuk ve yoksul Ve bir adam düşün parklarda sabahlıyan.. Cevap ver Bir sızı var içimde söyleyemem Sebebi sensin diyemem Sen gözlerime bakarken Ben bu aşka sınır çizemem Senin adın kalbimdeyken Kalbim seninle atarken Nasıl unutabilirim seni Ruhum seni sayıklarken Ben sordum sen cevapla sevdiğim Neden seninle atıyor yüreğim Ve bu ruh seni isterken Nasıl sensiz yaşayabilirim Yok Akşamlar bitmek bilmiyor sen olmayınca Sigara bile az geliyor Sen aklımda olunca Ne yaptığımı bilmez oldum O günlerde Çünkü sana aşıktım Daha taze bir aşktı benimki Biliyordum Sen de seviyordun Ama benim gibi söyleyemiyordun Hep o vardı aramızda Biliyordum sevmiyordun onu Bir an seni ondan almak istiyordum Ama yapamıyordum Ama delice, çılgınca seviyordum Her gün görüyordum Seni Eskimek bilmeyen evinin penceresinden Her baktığımda ağlıyordun Biliyordum kaderine Lanet ediyordun Bense korkak gibi senden kaçıyordum Neden kaçtığımı ben bile bilmiyordum Belki de aşktan korkuyordum Sen yine ağlıyordun Dayanamıyorum artık Böylesi sevdaya Ve sana dayanamıyorum... Aşk geldi beni buldu, Ben de Seni... Ama o cesaret var ya! İşte onu bulamadım... Sana bin adım atsam Bana bir adım atar mısın? Adını kalbime yazsam Adımı ağzına alır mısın? Sevgimi haykırsam Duyup cevap yazar mısın? Sevdiğimi söylesem Sonsuza dek sarar mısın? Sarmasanda sevmezsende Ben seviyorum ya yeter bana.. Neden geldin ? Karıştı herşey gelişinle Ben Yokluğuna Alışmıştım oysa Fırtınalar koparan o deli yüreğimi sessizleştirmiştim.. Neden ? Neden şimdi? Çok geç kalınmış bir Merhabayla Geldin. Ve Alt Üst Ettin benliğimi.. Beğendin mi yaptığını Delirdi İşte Yine Yüreğim Sana Dair Ne Varsa Çıktı ortaya.. Oysa Ben Kapatmıştım o Defteri Birde kilit vurmuştum Aklıma geldi yine beni bırakıp gittiğn ruhum titredi o an şöyle bir düşündüm neden neden gittin diye sonra dedim ki kendime boşver... onu düşünmeye bile değmez... arkana bakma.. kanatma yüreğini hatırlama yaşanılanları unut gitsin sabahlara kadar ağladığın geceleri unut gitsin onu deliler gibi sevdiğini Yine sana sesleneceğim Senin kim olduğunu hiç bilmeden Senin kim olduğunu en çok bilerek İsyankar zambakların çılgın nilüferlerin Dört nala açan kiraz çiçeklerinin Dudak kıvrımlarına yoldaş olacağım Sarı bir hüzün kızıl bir gurur Ve siyah bir öfkeyle konuşacağım sana ........... Sana oklardan değil yaydan bahsedeceğim Gülün dikeninden değil Gülleri ve dikenleri doğurmaktan yorulmayacağım Topraktan söz açacağım Akan su gelmeyecek kelimelerime Suyu şefkatle kucaklayan damlaları dinlendireceğim ............ YİNE SANA SESLENECEĞİM Senin kim olduğunu hiç bilmeden Bilmek istemeden ......... Alaattin'in sihirli lambasından çıkan cin bana gelseydi Ve ne dilersem dilememi isteseydi Hiçbir şeyi elde etmeyi dilemezdim Bir şeyden vazgeçmek isterdim sadece Hayatta birşeyden vazgeçmek lütfedilseydi Bedeli herşeyim olsa bile Sana seslenmekten vazgeçmek isterdim Garip değilmi sana seslenmekten vazgeçtiğim Bundan hoşlandığımı düşünüyorsun belkide Oysa sana seslenmek bütün hesaplarımı gördüğüm şu dünyadaki Tek geride kalmış hesap benim için Bu dünyadaki tek yük Bu seslenişin kalbini avucumda tutabilmek Kürek mahkumu için kürek neyse Benim içinde sana seslenmek o Bir yandan gemiyi ufka ulaştırmanın tek yolu Öbür yandan bileklerimden sızan kanların Gönlümü işgale yönlendiği bir rotanın can suyu Oysa ben sana kürekten değil gemiden bahsetmek isterdim Atalarım bana kadınlara gökyüzünü Gemileri ve yelkenleri anlatmayı öğrettiler Sen kürekleri yağlı urganları Geceyi siyaha gömen fırtınaları öğretmeye çalışıyorsun Sana ellerimle dokunarak gözlerimle okşayarak Göstermek istedim Rüzgarla şişen beyaz yelkenleri Ama senin vaktin yoktu Ben bunu hiç anlayamadım Kavmimin kadınları bana öğretmedilerki Bazı kadınların beyaz apaletlerden daha çok Siyah apaletleri sevebileceğini ............. Sana sesleniyorum Ve gözlerin bileklerimden parmak uçlarına Toplanmış kan pıhtılarını seyrediyor Kürekleri bırakamıyorum Önce yücelttiğin sonra terkettiğin aşkın onuru için Kalemi biran elimden düşürmüyorum Ankara Kalesinin önünde SANA SESLENİYORUM Benden kaçıp cennete gitmek isteseydin Seni cennetin kapısına kadar götürürdüm Bana gelmek için seni korkutan cehennem olsaydı Cehennemle konuşur Seni ona anlatabilirdim Oysa sen ne cenneti isteyebilecek kadar aşık oldun Nede cehennemi isteyebilecek kadar ayrılık Seviyorum seni ama dedin Hoşçakal diye ekledin Şimdi gitmeye mecburum Belki yine gelirim, umarım gelirim SON SÖZÜN OLDU Cennet ve cehennemin dillerini Savaş naralarını ve aşk şiirlerini Gazelleri ve boleroları öğreten atalarım Senin sözlerinin anlamını öğretmediler Hiçbirşey söylemeden gittin Ayrılığın dilsiz olduğunu ben senden öğrendim Dilsiz olanın yaşayabileceğini sen öğrettin bana Ve kalemime ilk defa yavan gözlerle baktın Yine yeniden sadece sana sesleneceğim Müebbet bir aşk dışında Bildiğim tüm duygularımı terkedeceğim SANA SELENECEĞİM YİNE Seni sadece kuru bir sevgiyle değil Derin bir hüzünle binlerce yıllık bir gururla Ve pervasız bir öfke ile sevdiğimi duyuyormusun Mütevazi bir sevgiyle değil Küstah bir aşkla sevdim seni Ben OSMANLI gibi Kollarımın yetişmediği bir aşkı kucaklamaya çalışırken Ölen köprülerin ülkesindeki Venedikteki son sancağı Kışın üşümemek için şal yaptın kendine Neden bilmiyorum özlemin artıyor içimde Gün geçtikçe eksilir demiştim oysa Atalarımın öğrettiklerine de ters düşse de Sana inanırım bilirsin Zamanla unutursun demiştim Niye daha derinleşiyor öyleyse Derinleşiyor özlemin Ve gönlümde bir iç savaşta dökülen kanları Coşturuyor ayrılık sözlerin Öfkelerimin kararlılığını Aşka katık ederek konuşacağım Bedenim bu dünyayı terkedene kadar ............ Öyle sanıyorumki Hüzünle ve acıyla pek barışık olmadığın için Benden uzun yaşayacaksın Benden sonra kelimelerim gelecek gönlüne Onların benden geldiğini birtek sen bileceksin Küstah bir aşkla seveceğim seni Ben savaş ve ölümle haşir neşir olan Kelimeler dışındakileri unutmaya gayret edeceğim Ömrün geri kalınında SANA SESLENECEĞİM YİNE Ben seni beyrut gibi sevdim ama Sana ne Mağribi nede Manhatten'i anlatamadım Bağdat ve Şam'ı işgale yeltenmişken Venedik! ten gelen ihanet tarumar etti ordularımı Sarı bir keder, kızıl bir kibir, siyah bir isyanla konuşacağım sana Senin kim olduğunu hiç bilmeden Ağlayan zambakların dudak kıvrımlarına yoldaş olacağım Senin kim olduğunu en çok bilerek Kavmimin bana vaadettiği tüm aşkları terkedeceğim Müebbet bir aşk, Sarı bir hüzün Kızıl bir gurur ve siyah bir öfkeyle konuşacağım Bu dünyayı terketme müjdesi gelene kadar .......... Hüznü, gururu ve öfkeyi bilseydin keşke Hüznün beni aşan taşkınlığını Gururumun binlerce yıl önceden miras kalmış hoyratlığını Öfkelerimin hiç bir zaman sona ermeyecek ve azalmayacak kararlılığını Anlayabilseydin ANLATABİLİRDİM SANA Seninle yaşanan bir aşktan sonra Ayrılığın ölüm bile olsa MAVİ BİR ÖLÜM OLACAĞINI Acı, ağulu dikenler gibi ruhuna dolandığında, öfke, kızıl bir küheylan gibi koşturduğunda, keder, yaşlı bir ağaç gibi üstüne yıkıldığında, duracaksın, durup, gümüş bir su gibi akan sabahın tazeliğine bakacaksın, sana iki yüz yıl önceden haberler taşıyan alaycı kargaların sesini dinleyeceksin, çiçeklerini koklayıp derin bir soluk alacaksın. Ölüm seni kuşattığında, tam o sırada, hayatı düşüneceksin. Acıyı, öfkeyi, kederi ulu bir gölgeliğe yatıracaksın bir zaman, ?dinlenin biraz? diyeceksin. Bir inci avcısı gibi, ta derinlere dalıp tek tek bütün istiridyeleri açarak, bir sevinç arayacaksın. Hayaller kuracaksın. Hatıralarını bir daha gözden geçireceksin. Sevdiklerini düşüneceksin ve seni sevenleri. Özlediklerini düşüneceksin ve seni özleyenleri. Teninde iz bırakanları ve senin izini taşıyan tenleri. Seni şakalarıyla güldürenleri ve senin şakalarına gülenleri. Sevinçlerini, hayallerini, hatıralarını, sevdalarını, sevişmelerini, özlemlerini, şakalarını bir bir yerleştireceksin içine, hayat denilen mucizenin sana verdiği armağanları sıkıca kucaklayacaksın. Ölüm her yandan üstüne saldırıp seni kuşattığında, tam da o zaman, hayatı düşüneceksin. Güzel bir haber gelecek belki yarın sabah. Belki bir mektup alacaksın. Sana gülümsemesini çok istediğin gülümseyecek belki sana. Serüvenci gemiciler gibi meçhul denizlerde kaybolduğunda, tam da o zaman, karanın bir gün görüneceğini düşüneceksin. Gözcünün ?kara göründü? diye bağırdığını hayal edeceksin. Kara, hiç görünmese bile, hiç olmazsa neyi aradığını ve neyi kaybettiğini bileceksin, çektiğin onca fırtınanın, varmayı umduğun o umutlu hedefle mana kazandığını anlayacaksın. Her şeyini kaybetsen de hayallerini kaybetmeyeceksin. Neyi aradığını hiç unutmayacaksın. Sevinçleri ne kadar hatırlarsan, acının derinliğini o kadar kavrayacaksın. Yaşadığın ve yaşayabileceğin güzel şeyleri ne kadar çok düşünürsen öfken o kadar keskinleşecek. Karanlık inerken ışığa daha dikkatli bakacaksın. Geleceğinle arana, dibinde canavarların dolaştığı bir uçurum koyduklarında, nasıl biteceğini bilmediğin atlayışını yapmadan önce, geçmişine, sevinçlerine, hayallerine yaslanıp güç alacaksın. Sevdiğin bir türküyü mırıldanmaktan hiç vazgeçmeyeceksin. Bir çiçek iliştireceksin yakana. Ölüm seni kuşattığında, tam da o zaman, hayatı düşüneceksin. En azgın, en ihtiraslı sevişmelerini... En çılgın hayallerini... En çağıltılı kahkahalarını... Acı, ağulu dikenler gibi ruhuna dolandığında, öfke, kızıl bir küheylan gibi koşturduğunda, keder, yaşlı bir ağaç gibi üstüne yıkıldığında, duracaksın, durup gümüş bir su gibi akan sabahın tazeliğine bakacaksın, sana iki yüz yıl önceden haberler taşıyan alaycı kargaların sesini dinleyeceksin, çiçeklerini koklayıp derin bir soluk alacaksın. Ölüm seni kuşattığında, tam o sırada, hayatı düşüneceksin. Ölüm seni kuşattığında, tam o sırada, hayatı düşüneceksin. Acıyı, öfkeyi, kederi ulu bir gölgeliğe yatıracaksın bir zaman, "dinlenin biraz" diyeceksin. Onları, şefkatle dinlendireceksin. Çünkü onlara yine ihtiyacın olacak. Yalnizlik bir uçurumsa eger beni en dipte bulabilirsin. Gelmek istersen eger çekinme sen de gelebilirsin. Nasil olsa Bu uçsuz bucaksiz gönül tarlalarinin sonunda Hayata küsmüslerin yeserttigi Suya kavusmus toprak gibi canli Sevgi çiçekleri açan bahçelerden çok var. Çekinme gel Burada her yalniza yer var. Yalniz, Sakin buradaki yalnizlara imrenme. Bütün bu güzelliklerin içinde yasayan Yasiyormus gibi görünen biz yalnizlarin ulasamadigi Güzellikler çok daha fazla aci veriyor bana Bakip da görememek nedir bilir misin? Isteyip de alamamak, sevip de oksayamamak. Bu yüzden ne olur Sen yukarida kal. Firsat bulursam Ben sana gelirim. ben sadece sevdim seni, hiçbir beklentim olmadan hiç sığınmadım bahaneler ardına saklanmadım!! çocukken oynardım ben saklambaç farkına varmadan büyümüşüm keşke sende büyüyebilseydin ben şimdi anlıyorum ki.. seni,ben büyütmüşüm gözümde bitmedi isteklerin bitmedi beklentilerin ne vardı gülüm sende sadece sevebilseydin ben sadece sevdim......!! Sevgilerde Sevgileri yarınlara bıraktınız Çekingen, tutuk, saygılı. Bütün yakınlarınız Sizi yanlış tanıdı. Bitmeyen işler yüzünden (Siz böyle olsun istemezdiniz) Bir bakış bile yeterken anlatmaya her şeyi Kalbinizi dolduran duygular Kalbinizde kaldı. Siz geniş zamanlar umuyordunuz Çirkindi dar vakitlerde bir sevgiyi söylemek. Yılların telaşlarda bu kadar çabuk Geçeceği aklınıza gelmezdi. Gizli bahçenizde Açan çiçekler vardı, Gecelerde ve yalnız. Vermeye az buldunuz Yahut vakit olmadı. Allah Kahretsin Bu böyle sürüp gitmeyecek biliyorum Bir sabah bir dilencinin avuçlarına bırakacağım kalbimi Kim ne derse desin! Tahammülüm kalmadı artık Bıktım seni sensiz yaşamaktan Nasılsa döneceğin yok senin Çıldıracağım bu gidişle Allah kahretsin! .. Durup durup seninle gezdiğim yerlerde dolaşıyorum Sanki köşe başından sen çıkacaksın Sanki duraklarda beni bekliyorsun Geçen gün birine rastladım aynı sokakta Saçları sen gözleri sen kaşları sen Koştum heyecanla peşinden Ve hayatımda ilk defa bir tokat yedim senin yüzünden Allah kahretsin! ... Dünya ateşler içinde Savaşlar almış başını gidiyor Afrika'da insanlar açlıktan ölüyor Bense bu gidişle sensizlikten öleceğim Umurunda mı senin? Kimbilir hangi cehennemdesin? Allah kahretsin! .. Hangi masaya otursam Senin sevdiğin içikiyi koyuyorlar önüme Vazomda hep senin sevdiğin çiçekler Ve dudaklarımda hep senin sevdiğin şarkılar Senin doğumgünlerini kutluyorum senden habersiz Ve her sabah dualar ediyorum mutluluğun için Ne yapsam, ne etsem, nereye gitsem Ecel gibi peşimdesin Allah kahretsin! .. İşte böyle bir sevda benimkisi Bu zamanda, bu devirde Haklısın adam olacağım yok benim En güzeli artık son vermek bu hayata En korkunç uçurumlardan bırakmak kendimi Ya da en yüksek tepelerden En uçsuz bucaksız denizlere bırakmak bedenimi Ama içimde sen varsın Ya sana bir şey olursa? Bekle Geliyorum Daha dün diyorsan geçen yıllara Gözlerinde anılar hala yeşilse Ve hala ıslaksa kirpiklerin Bekle geliyorum... Bırakıp bütün mutlulukları Bırakıp bütün güzellikleri bir yana Bekledinse yollarımı Bekle geliyorum... İsyan edip ağladığın mevsimlerde Aşkımla silebildinse gözyaşlarını Sevemedinse benden başkasını Bekle geliyorum... O bensiz gülüşler avutamadıysa seni Dindiremediyse hasretini yıllar Ve bir türlü unutamadınsa beni Bekle geliyorum... Hatırlar mısın Seninle zamanların en ölmezini yaşamıştık En büyük çemberini çizmiştik mutluluğun En geniş açılarına aşkı taşımıştık beraberce Hatırlar mısın? Yağmurlar yağdırmıştık en kurak mevsimlerde Boy boy umutlar yeşertmiştik içimizde O ne özlemlerdi gizlediğimiz Hatırlar mısın? Bir şarkımız vardı ki en içlisiydi şarkıların Şiirlerim vardı sana okurdum mısra mısra Ve sonra göz göze gelirdik uzun uzun Hatırlar mısın? Sen bensiz ben sensiz az mı ağladık Az mı kaçtık gölgesinden ayrılığım? Tanrıya kaç geceler avuç açtık Hatırlar mısın? Ve neden sonra sarardı yaprakları mutluluğun Ve neden bir bir kuruttuk umutları, özlemleri? Oysa bir ağaçtık dal dal çiçek açan, meyve veren Hatırlar mısın? Öyle ya bir kara tren ayırmaya yetti bizi Bir mendil bile sallayamadım ardından Öylece yalnız, öylece sensin kaldım Hatırlar mısın? Şimdi boş vagonlarda arıyorum seni Anıları yaşıyorum yeni baştan Elimde değil seni hatırlıyorum bilmem ki sen de beni Hatırlar mısın? Sen Ben ve O Biliyorum Sen yine bu akşam o bomboş odanda Onu düşüneceksin Onu arayacak titrek ellerin Onu düşleyecek gözlerin Deli yağmurlar gibi düşecek özlemin avuçlarına Gelmeyeceğini bile bile Biliyorum Sen yine bu akşam o bomboş odanda Onu bekleyeceksin Dudaklarında unutamadığın o isim Yanıbaşında yırtamadığın o resim Ve en paslı bıçaklar gibi umutlar yüreğinde Dönmeyeceğini bile bile Biliyorum Sen yine bu akşam o bomboş odanda Onu arayacaksın Hasreti mum gibi eritecek seni Çarpacak yüreğinde dev boyu bir yalnızlık Ve bir batmış geminin kaptanı gibi bakışların ufukta Görmeyeceğini bile bile Biliyorum Sen yine bu akşam o bomboş odanda Onu anacaksın Dilinde hüzünlü bir şarkının son satırı Bir gün gibi yaşayıp bütün yılları Özlem nöbetine tutulup ağlayacaksın Çaresizliğini bile bile Oysa ben Yine bu akşam bekar odamda Seni düşüneceğim Seninle dolduracağım yalnızlığımı Sigara dumanlarında gözlerin yakacak gözlerimi Kırık kadehler gibi dökülüp kalacağım pencerelerden O zehir şarkılara inat Yine seni bekleyeceğim Onu sevdiğini bile bile Bu yol korkaklar için değildir iyi oldu gelmediğin Bu sulardan her babayiğit içemez, Bu köprüden her benim diyen geçemez, iyi oldu gelmediğin Yumuşacık yürek gerek, sevgi kadar derin gözler, inançlı bir bilek gerek iyi oldu gelmediğin. Sen, bilindik kıyıların sığ sularından açılmadan yaşarsın Sen,okyanus mavisine uzaklardan bakarsın, Biz, yürüyemeyeceğin kadar uzak, düşleyemeyeceğin kadar renkli, ve berrak bir ülkeye birlikte gidemezdik. Sen, açık denizlerden habersiz bir balık, yalçın tepelerden uzak bir martısın. Sen, benim için korkak, herkes için heryerdeki insansın. İyi oldu gelmediğin. Alınmanı istemem, darılman üzer beni, sana yalan söyleyemem. Tabi, hep sevdim seni, sende sığ suları, sende martıları, açık denizden habersiz balıkları, sıradan insanları. Geçemeyeceğin köprüleri, düşleyemeyeceğin mavileri sende korkaklığı sevdim. Sende sevgisizliği sevdim. İyi oldu gelmediğin. SİTEM işte bir gün daha bitti pencereden ayın ışığı odama yansıyor herkes birşeylerle meşgul oluyor ama ben seni düşünüyorum günler haftalar belkide aylar geçiyor hasretin içimde dağ gibi büyüyor ve ben seni özlüyorum bilmem hatırlarmısın bana verdiğin sözleri hani yeminimiz vardı hç ayrılmicaktık hani beni seviyordun nerde kaldı bu sözler ey sevdiğim sana sesleniyorum duy beni şimdi yaban ellerdesin,benden uzaktasın bliyorum aşkımdan mı kaçtın yoksa turnam bir damla sevgiyi çok mu gördün bana? korktunda mı kaçtın gittin uzaklara çağırsam beni biraz olsa anlayıp geri döner misin orda bekleyenim var sevenim var der misin herşey bu kadar kolay mı sence ela gözlüm herşeyi bir anda silip atmak yaşanmamış saymak çok mu kolay hani bir şarkımız vardı onu dinleyince birbirimizi hatırlayacaktık peki dinlioyr muus şarkımızı ela gözlüm dinleyip de ağlıyor musun benim gibi hüzünlü şarkıları dinlerken kendinden geçiyor musun? ey sevdiğim bu sitem sana duy beni! duy da gel gör şu halimi ama görüpde acıma senden istediğim ne para ne pul bir damla sevgini versen bana yeter seni çok seviyorum beni unutma KENDIMI UNUTTUM SENDE Bir yaz sıcağını bırakıp yürek yurduma Kendimi unuttum sen kokan sahillerde Yosun tutmuş kıyılara vurdum mecalsiz Kendimi unuttum baktığım sen gidişli dalgalarda Sen kokuyor tüm köpükle yıkanmış kum taneleri Seni getirmese de rotasını ırak ellere dönmüş gemiler Güvertesinde her bir aşkın hüznü seziliyor Uğradığı tüm sahillerde çığlıklar sessiz Yoksun hiçbir sahilde Bir sigara daha dumanı yükselir mavi suların ihtişamında Nedeni var Sevdiğimi söyleyemem Çünki gün geldi söylemek isteyince Susmak Gerekdi. Kollarımda Sana sarılacak güç yoktu şimdi Nedeni var... Gün geldi, Sarılmak isteyince kaybolup gittin Sonrada kırıldılar zaten * * * * * * Sen benim ilk sevgilimsin, mahremim, ilk sırdaşım, Sen benim ilk hasretimsin, ilk acım, ilk gözyaşım. Neylesem aklımdasın, gönlümdesin can yoldaşım, Sen benim ilk gurbetimsin, ilk acım, ilk gözyaşım.... Dile kolay gelir bazı şeyler Ve hiç yaşamamış bedenleri çağrıştırır Sessizliğin ölümcüllüğü gibi. Hani dile kolay gelir ya bazen Gelebilmek,sevebilmeyi anlatmak Uzakta da olsa birlikte çarpması yüreklerin Anlatılmaz gece hüzünlerinde Dile kolay gelir bazen Alkışlar arasında yaşam Ve sessiz sedasız bir göç Anlatılmaz yine de İçinde kalır hani Beklersin bir çığ düşümünü Sevdiğin herşey uzaktır sana Yada bir zamanı vardır her paylaşımın Tükürmek gibi kaldırımın köşe başındaki son taşına Yada uçabilmek bir uçurumun kenarına Dile kolay gelir ya bazı istekler İstediğinde ölmedi mi bu can? Veya bırakıp giderken geride Bir kez olsun dönüp bakmadın mı Bu ayrılık bana ölüm Aklımda iken Çaykaram Uyku bana olur haram Her saniye buram buram Kokusu burnumda tüter Bu ayrılık bana ölüm Bağlandı ayağım kolum Düştü şu gurbete yolum Hasret ölümden de beter Şu hasretim bitse idi Benden çıkıp gitse idi Gidip gelmek yetse idi Her kes her yıl izin eder Kendim burda ruhum orda Kah Kondu da,Kadohorda Düşünmekten oldum hurda Belki de hurda dan beter Mikdat der ki ah vatanım Sana feda olsun canım Sena hasret her bir yanım Ölürsem bu hasret biter Bir Yok Oluşun Öyküsü Ölüyorum yanlışlığımdan Bu beden bana ait değil sanki Dışardan bakıyorum hayatıma Ölüyorum ölü gecenin soğuk yalnızlığında Kayıp nefesim ölü ruhları sürüklüyor Ait oldukları yere, Bense hep olduğum yerde Aynı yitiklik duygusuyla besleniyorum her seferinde Bir şikayet bir ağıt bir acı bir haykırış Bu kadar uzağımda hayat Bu kadar yakınımda sonsuzluk Bir yırtsam şu bedeni,karışsam sulara Sensizlik,Bensizlik,Hiçsizlik evreninde kaybolsam Aynı yitiklik duygusuyla dönse yine başım, Dönse düzen,dönse,hiç umrumda olmasa... Hüsran Yağmurları içimde hüsran yağmurları başlar bir fırtına kopar, eser deli bir rüzgar..... Gözyaşıma denk tutarım bulutu daha dün gibi bana herşey oysa dünler yarını unttu. Yaşamak adına kalmadı teselli umutlar yok olup gitii yağmurlarla hayaller bitti . Karaya boyadım odamın bütün duvarlarını yazımı çevirdim kışa. Nice beklentilerim varken bu köhne dünyada düzlüklerim döndü yokuşa. Berrak denizlerde kaptanı kaybolmuş gemi gibi vurgun yüreğim ! Bu yalnızlık cana yetti ... Ey gecelerimi zindan edip , gündüzümü güneşsiz bırakan felek ! bırak gideyim Hüsran yağmurları yağar içimde ayrılık vurur beni Gitsem de dünyanın en öte uçlarına kader böyle yazılmış yalnızlık bulur beni . Toplayıp bavulumu , çantamı veda bile etmeden gideceğim bu ellerden. Sonra en derin türküler okuyacağım kendimce yağmurlar bitmeden.... Sevgilerde Sevgileri yarınlara bıraktınız Çekingen, tutuk, saygılı. Bütün yakınlarınız Sizi yanlış tanıdı. Bitmeyen işler yüzünden (Siz böyle olsun istemezdiniz) Bir bakış bile yeterken anlatmaya her şeyi Kalbinizi dolduran duygular Kalbinizde kaldı. Siz geniş zamanlar umuyordunuz Çirkindi dar vakitlerde bir sevgiyi söylemek. Yılların telaşlarda bu kadar çabuk Geçeceği aklınıza gelmezdi. Gizli bahçenizde Açan çiçekler vardı, Gecelerde ve yalnız. Vermeye az buldunuz Yahut vakit olmadı. KİM BİLİR Kİ?? Bir bahçenin beyaz goncasıyım zemheride Bakışım,ruhum dolanır her köşede Yakan sevdam var bülbüllerin yüreğinde Göğsüm sıkışmış zemheride kim bilir ki Küçük aşkların bülbülleri Nasıl büyük bir aşkla sevdi beni Nasıl kannattı yüreklerini yaprağımın dikenleri Göğsüm sıkışmış zemheriye kim bilir ki İçimde karakışın darbeleri ve beyaz yapraklarım Buzdan oklar saplanmış yüreğime, zavallı yüreğim Uğrunda ölürmüş bülbüller,ben neyleyim Göğsüm sıkışmış zemheriye kim bilir ki Suyum gözyaşlarımdan olmuş ne çıkar Ah bir bilseniz kış gününde kalmanın nasıl derdi Benim aşktan yana başka düşüncelerim var Göğüsüm sıkışmış zemheriye kim bilir ki... İliklerime kadar işlemiş bu yalnızlık Damarlarımda sensizlik dolaşıyor benim Gözlerimin feri sönmüş Dilim kupkuru Nasıl bir hastalık bu anlamış değilim Ayak uçlarıma kadar senle doluyum Baştan aşağı... Yüreğimin en derinlerinde senden kalan izler Gökkuşağı bile siyah görünür artık bana Renkler anlamını yitirmiş Sen olmayınca yanımda... Notalar eksik, Herşey doğaçlama... Nasıl bir veda ki bu Hala yanıyorum sana? Nasıl bir yalnızlık bu kalabalık ortasında? İliklerime kadar işlemiş bu yokluğun Suskunluğum sensizlikten değil Çaresizlikten bu durgunluğum... Hani gece olurda pencereme düşerdi ya hayalin Ben hala o pencerenin önünde hayalini bekliyorum Senden geçtim, Belki hayali gelir diyorum... Elimi uzatıyorum, yoksun. Gözlerimdeki yaşlar sana ağlıyor, Sana çarpıyor bendeki bu deli yürek... Ben seni bekliyorum ama sen yoksun! ve gelmeyeceksinde, biliyorum... Ama seni öyle sevmişim ki; inan söküp atamıyorum... BEKLENTİ Bir gece uykular bölünür Uyuyamadığını anlarsın Birileri seni uyandırır Onu özlediğini sanarsın Kapanır gözlerin karanlıklara Açtığında aydınlık beklerken Yine karanlık görürsün Uykuda olduğunu sanarsın Ama o gece uyuyamazsın Birşeyler beynini paramparça eder Her zerresinde ölümü anarsın Susarsın, ağlarsın, ağlarsın, susamazsın Hıçkırıklara boğulur, Soğuk kış günlerinde yanarsın Belki kelimesi seni umutların uç noktasına götürür Ve aniden seni uçuruma iter Belki derken umutlara kapılır uçar, uçar, uçarsın Ve kanatların olmadığını anladığında Belki sözü bile işe yaramaz Düşersin en kötü karanlıklara Takılır gözlerin kuğulu perdenin gagasına Hayaller kurmaya başlarsın Hayallerinin tümünü o gagaya sığdırır, Kimi zaman kuğunun gagasında dans eder, Kimi zaman da bazı beklentilerini yaşarsın. Bir gece ansızın saatin çalmasıyla kapıya koşarsın Kapı çaldı sanarsın Aceleyle ışıkları açmadan, Ayağında terliğin bile olmadan koşarsın Kapıyı gülümseyerek açar karanlık bir hayal görürsün O’nun hayali Elini uzatırsın sessizce “GEL” dersin Elini tutan olmaz Çünkü karanlık hayal yok olmuş Yerine karşıki sokak lambasını görürsün, Merdivene oturur ağlarsın, ağlarsın Bir gece yine kapı çalar Aceleyle kalkıp koşar açarsın Bakarsın ki ecel seni almaya gelmiş YILLARDIR BEKLEDİĞİNİ ALDIĞI GİBİ Seni de bir nefeste almaya gelmiş Ve takılıp Azrail’in peşine Sen O’nu beklerken O’nun yanına gidersin AŞKA DAİR NE VARSA Hep hayallerle yaşamayı arzu ediyorum. Çünkü hayallerime kimse karışmıyor, Hep hayallerimde seviyor, seviliyorum Aşka dair ne varsa hepsini orada tadıyorum .. Dostluklar bile artık sahte, ikiyüzlü oldu, Şimdiki güller eskisi gibi kokmaz oldu, Sevgi diye açtığım mektuplar kahır doldu, Aşka dair ne varsa hepsini orada sanıyorum .. Sevdim hep, sevmediğim olmadı şu cihanda, Verdim hep, vermediğim olmadı bu alemde, Yazdım hep, yazmadığım olmadı bu hayatta, Aşka dair ne varsa hepsini orada biliyorum .. Biliyorum yine bana küseceksin bir bahaneyle, Seviyorum diyeceksin belki önünde bir sananeyle, Kor ateş düşen yüreğime gel bir derman eyle, Aşka dair ne varsa hepsini orada yazıyorum .. Hayal deyip sakın sevgini esirgeme yüreğinden, Gün gelir elbet gerçek olur inanarak sevdiğinden, Sen de içersin Tanrıdan dilerim benim içtiğimden, Aşka dair ne varsa hepsini orada yaşıyorum .. Dudağından onmaz derdi kaptığım Gözümde gönlümde ilah yaptığım Sevmek ne demek haşa taptığım Çıktım yörüngenden git güle güle ************************** Galipsin ödülü hak ettin yeter Saçımı sakalımı ak ettin yeter Çekil git, canıma tak ettin yeter İstemem, görünme düşümde bile Çıktım yörüngenden git güle güle *************************** Benden beter aşka duçar ol emi Daha da çaresiz naçar ol emi Dilerim dünyada gör cehennemi Sende muhannetten merhamet dile Çıktım yörüngenden git güle güle ALDATAMAM Seni aldatamam Aldatipta aglatamam Aglatipta askimizi Baskasina satamam Cünkü seni seviyorum Sende kiskancsin biliyorum Simdi sana tek bir sey söylüyorum Güven bana ne olur seni cokseviyorum Ben sensiz hicbir sey yapamam Senden baskasina ilgi duyamam Hic kimseye kötü gözle bakamam Bakipta seni ve askimizi Alevler icine atamam Canim inan kalbim sadece sende Sen bana bazen güvenmesende Ben sana sadigim seni asla aldatamam Hala senin güvenini kazanamadimmi? Söyle sana hic ask siirleri yazmadinizmi? Ask agacimiza adimizi kazimadikmi? Ne istediysen senin icin ben yapmadimmi? Bak o kadar güzel icinden seni kapmadinmi? Ben sana taptim vede hayatimi seninle paylasmadimmi? HERSABAH SENİNLE BASLAR Önce gözlerin girer odamdan içeri Sonra ellerin, saçların dudakların Bir bir hatırlarım Her sabah senin olan ne varsa Yüzüm aydınlanır Şarkılar söylemek gelir içimden Yakında bir kuş öter Uzaklarda bir tren sesi Sonra kornalar, çocuk ağlamaları Vapur düdükleri Sesler bir uğultu halinde yükselir büyük şehirlerden Ve alışılmış bir yaşamaktır çöker omuzlarıma Sarar benliğimi birden Büyük, devamlı dalgalar halinde duygularım Her sabah seninle başlar Ve ben her sabah Ta içimde bir ağrı gibi yokluğunu duyarım Her sabah Rezil insanlar bekler her köşebaşında beni Yüzleri, yürekleri kadar kirlidir Biri gider, biri gelir Biri gider, biri gelir Yakamda duygusuz iğrenç elleri Ve soğuk gözbebekleri gözlerimde O alışılmış yaşamak ki her sabah İğreti bir elbise gibi durur üzerimde Bir isyandır sarar içimi Her şeyi üzerimden çıkarıp atasım gelir Fakat insanlar, insanlar bırakmaz beni Biri gider, biri gelir Hep aynı ses, aynı şarkı Aynı sağır gökyüzü Dilsiz bir deniz Kör bir düzen Hep aynı kör döğüşü Yalancı yüzler, aptalca bakışlar O iki yüzlü selamlar Hep aynı tempoda geçen manasız bir gün Hep o değişmeyen puslu ikindi üstleri Ve hep aynı yorgun, zoraki akşamlar Ya o geceler satılmış, utanç dolu Büyük avizelerin aydınlattığı sefil yüzlerimiz Renkli kumaşlar, altın kol düğmeleri Kristal kadehlerde kral içkiler O hesaplı dostluklar Satın alınmış sevgiler Ben alışılmış şeyleri sevmem, bilirsin Yaşamaksa dilediğim gibi yaşamalıyım Sevmekse gönlümce sevmeliyim Kendi ellerimle yazmalıyım alın yazımı Ölmekse istediğim anda ölmeliyim ve yaşıyorsam Her şey bambaşka olmalı seninle Alışılmış şeylerden öte Yalanlardan, düzenlerden uzak Yeter, yeter artık Dönmesin o eski plak Her şey gölümüzce olsun Bulsun Dilediği zaman ellerim ellerini Paylaşalım seninle bütün geceleri Sabahları, akşam üzerlerini Görülmemişi görelim, tadılmamışı tadalım Şarkılar söyleyelim kimsenin bilmediği Yüzüm her zaman aydınlık olsun aydınlığında Her zaman sevgiyle gülsün gözlerimin içi Yeter artık, yeter Kırılsın o çemberler Sarsın her yanımızı bir yaşama sevinci Ayrılıklar, kederler, gözyaşları bitsin Bütün bir ömür boyunca Seninle başlayan sabahlarım Seninle sürüp gitsin. BANA YAGMURU ANLAT Bana yağmuru anlat en içten yanınla göreceksin - hiç ıslanmamışsın aslında Bana renkleri anlat en içten yanınla göreceksin - gözlerin kör olur bir anda Nefret etmek kolay, sevmek kolay Peki ya yalnız kalmak ? Yapabilirmisin? Yapabilirmiydin? Yapabilirmisin? Söyle bana Bana dünyayı anlat en içten yanınla göreceksin - dilin tutulur bir anda Bana cenneti anlat en içten yanınla göreceksin - öyle bir yer yok aslında Kuruyan bir dal bile canlanırsonunda Arayan bir dost bulru katlanır hayata AŞKIMIZI YAŞATALIM Derdin varmı diye ne zamn sorsam Ve bu sorulara cevap alamazsam Sen hep ama hep suskun kalacaksan Anlaki sevgilim ben mutlu olamam Senin bir tek kelimeni duyma hayaliyile Her gün uykusuzluk indiriyorum gecelerime Dudaklarından dökülecek tek bir söz Sevinç verecek kalbime Bunları senden görememek Yanında var olduğumu hissedememek Acı veriyor aşkınla yanan yüreğime kahrediyor sevgini görememek Ufak tefek sorunlar varya hani Bumların birikerek içini kemirmesi Yıldırmaya başlıyor insanı Anında çözümlesek ne olur yani BEn kendimden vazgeçtim Sen olmayı istedim İlişkimizin mutlu sona ulaşması için Kaderimi kaderin seçtim Yanında yokken içim rahat Başkasında yoktur sendeki sadakat Gönlünde bir tek ben varım Bunlar beni ayakta tutacak Ne kadar hatamda olsa Gönlümde yer çokyur affa Bu senin büyüllüğünü gösteriyor Güvenim sonuna kadardır aşkına Gel bu aşkı sonuna kadar yaşatalım El ele verip mutluluk diyarında uçalım Bu sevgiye zara verecek her zerreyi Birlikte savaşarak yıkalım!... KOMSU KIZI Camdan bakan dilbere bak Sanki bana el salliyor Bak gelirim yanina yapma diyorum Olmaz gelme babam kiziyor diyor O endam saclarini neden gösteriyorsun Bakmiyorum git sen de evlimisin nesin Almissin loliyi eline bak nasil yaliyorsun Yapma hatun yapma beni günaha sokuyorsun. Yasin 30 a gelmis 15 likler gibi yapiyorsun Cok masal okumussun kendini pamuk prenssesmi saniyorsun Her gördügün erkege endam gösterme güzelim Her kusun eti yenmez bunu sende cok iyiy biliyorsun. Belki beni elde etme hayaliyle yasiyorsun Alip benim tipimi hangi artisin yanina koyuyorsun. Telefonumu nereden buldun acip acip inliyorsun, Yapma komsu kizi yapma ben seni istemiyorum. AŞK BELASINA AT BENİ TANRIM ************************** Yâ Rab bela-yı aşk ile kıl âşîna beni Bir dem bela-yı aşktan kılma cüdâ beni ************************* (Ya Rab aşk belasıyla içli dışlı kıl beni, bir an bile ayırma aşk belasından beni) ************************** Az eyleme inayetini ehl-i dertten Yani ki çoh belâlara kıl müptelâ beni *************************** (Az eyleme yardımını dertlilerden, Yani çok aşk belaları ver bana) ************************ Gittikçe hüsnün eyle ziyâde nigârımın Geldikçe derdine beter et müptelâ beni *************************** Ynt: KiLLeR_LoRd'dan Aşk Şiirleri Alıntı -------------------------------------------------------------------------------- cicegim Sevgili! Tenim tenine degerken bile daha yakin olmak isterim sana… Yetmez nefesinin yüzüme carptigi mesafeler bile… Yetmez de, ruhunda olmak isterim. Öyle dalarim öyle dalarim ki gözlerine, gözlerinden ruhuna dogru kayar gider soyut bedenim... Seni karsindan degil, seni icinden, seni ruhundan, seni senden izlerim…Benim hüzün cicegim… Sen, gözlerimden süzülen damlasin, Kalbime basilmis gizli damgasin, Deryadan gönlüme cosan dalgasin, Bir sana cosarim canimin cani.... Seni cok seviyorum, diger yanim... hayata O kadar kolay midir seni anlatmak? Yine de ugrasip sectim sözcüklerin icinden en kalem degmeyenlerini... hoyratca esen zamanin asirlari cürüten küfüne boyun egmeyenlerini... Biliyor musun, seni anlatmaya baslar baslamaz, biteviye akilla kavgada olan yüregim yandi, yandi... ve bir seher vaktinin turkuaz rengi gözlerinde uyandi... ve iste bu hayatti, iste bu candi sessiz Acilarin cocuguyuz... Acilara bulanmis ellerimizle, paramparca olmus yüregimizle yasiyoruz... Hic gördünüzmü bügüne kadar agladigimizi, aglamadik... Aglayamadik korkusuzca, doyasiya! Hep vurulduk, hep unutulduk, lanet olsun... Yaralarimizi hep icimizde biryerlere kanattik... Ellerimizden tutanimiz, yüzümüze bakanimiz olmadi... Cilemiz dolmadi... Acilarin cocuguyuz... üsüyen yüregimize dokunan yokki acimiz hafiflesin... ve sevkati unutmus olan saclarimizi oksayan yokki cilemiz sona ersin... Isyan bilmedik Yarada bügüne kadar, sitemlerimiz sadece insanlara... Ana sicakligina hasret büyüdük ve en cok baba demeyi özlüyoruz... Bir cocuga en cok koyan kimsesizliktir... Acilarla yasamak en büyük caresizliktir... Ben hem kimsesizim, hemde caresiz... Birakinda yapayalniz öleyim kendi dünyamda, sessiz sessiz... Nasil bir cesaretti dün geceki bilemezsin. Gel yine bir parcam ol demeye gelmemistim, senden aska dair hic bir sey istemeyecektim. Geldim cünkü sen herseyimi bilenimdin. *************************** Dün gece sadece bildik bir yüz görmek istedim, En bildik yüz sendin. Aska mi esirdim sanami anlayamadim *************************** Ask sende mi anlam buluyordu bilmiyordum.... Iste.dün sadece bildik bir yüz görmeye gelmistim! Defalarca caldim kapini, *************************** Kapi asindi,elim asindi,yüregim asindi.... dün gece sana geldim,caldim kapini ACAN OLMADI!.... *************************** Sevdanin adiydin sen Icimde acan bir cicek Gökyüzüme acan günes Icimi aydinlatan ses idin.... ****************** Yeniden dogusumdun Gülüsüm,paylasimim Ezgilerimin nefesiydin Yasama atilan adimimdin.... ******************* Sevgiyi koklayisimdin Yüzüne dokunusum Gözlerine her baktigimda Yeniden dogusumdun.... ******************** Simdi,simdi bitisim misin? hayatimdan gidisinin sesi Vurgunlarin en bitimsizi,Söyle bana,söyle DIBE VURU$UN MU$UN???!!!........... BIR KADININ FERYADI Ben bir kadin,ben bir insan Umutlari olan sevgiyle cosan Bir tek istegi huzur olan Gecmisi bile düsünmekten korkan Bir kadin,acili bir INSAN Ben bir gelinim,ben bir insan Ne güzel ümitlerle yuva kuran Hayalleri ayaklar altina alinan Bütün hayati paramparca olan Bir gelin,icin icin yanan bir INSAN Ben bir anayim,cigeri yanan Bebecigini karninda tasiyan Gözümün nuru diye ona bakan Kan degil,kalbimdir o kanayan Bir ana,karabahtli bir INSAN Bende bir kadinim,bir can Tas degil,kalbimdir o kirilan Vurma ne olur etimdir moraran Su degil kandir damarimda dolasan Bir insan,aglayan bir INSAN Bende insanim,kalbi olan bir insan Tüm yasadiklarini unutmaya calisan Artik tüm güclüklere savas acan Cok sey degil tek`\"HUZUR\" arayan Bir CAN,Bir KaN,Bende bende bende BIR INSAN...
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|