![]() |
|
|||||||
| Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Forumları Okundu Kabul Et |
| Tags: abdullah, aday, cumhurbaskanligina, gul |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
ABDULLAH GÜL YENİDEN ADAY... Partisinin dün yapılan MKYK toplantısı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, "Herkes soru soruyor. Tek tek cevaplamak yerine toplu yanıt vermek istedim. Genel bir değerlendirme yapacağız" demişti. Az önce yaptığı basın toplantısında adaylığı hakkında sinyaller verdi... İşte Gül'ün açıklamaları: "22 Temmuz seçimleri ülkemiz için milletimiz için hayırlı uğurlu olsun. Milli irade yeniden tecelli etmiştir ve buna Türk demokrasisi galip çıkmıştır. Bu çok önemli bir neticedir. Hepimizin büyük bir iftihar edebileceği bir seçim süreci geçmiştir. Neticede milletin iradesi ortaya çıkmıştır. Nihayet de kimin daha iyi hizmet edeceğine halk seçimde karar vermektedir. Bu aynı zamanda demokrasinin en güzel anlarından biridir. Bazı illerimizde 40-50 derecenin stünde sıcaklıkalrın olmasına rağmen şimdiye kadar yapılan seçimlerde en yüksek katılım elde edilmiştir. Şüpheiz ki bu seçimlerde oyunu büyük oranda arttırarak Türkiye'de her iki kişiden birinin oyunu alan partimiz çok büyük zafer kazanmıştır. Bu büyük bir şeref ve onurdur. Ayrıca bu şeref ve onur omuzlarımıza ağır bir yük yüklemiştir. Bu seçim halkımızın hükümete verdiği bir güvenoyudur. Bu başarının en önemli noktalarından biri de partimizin tüm Türkiye'yi kucaklayarak bu başarıyı göstermesidir. Türkiye'nin her yerinden oy alabilen tek siyasi parti olduk. Sadece bir ilimiz hariç tüm illerimizde milletvekilimiz var. Seçimlerin en önemli sonuçlarından biri de Türk kadının en yüksek sayıda TBMM'de temsil edildiğini görüyoruz. Değerli arkadaşlar bu seçim değerlendirmelerinin ardından önce şunu söylemek istiyorum. Bunlar devam ederken devlet hizmetlerimiz de dışarıda ve içeride durmadı. Cumhurbaşkanlığı konusuyla ilgili söyleyeceklerimi beklliyorsunuz. Bu seçimin niçin Temmuz ayında en sıcak günlerde Temmuz'un ortasında yapıldığını hatırlamamız gerekiyor. 5 Kasım'da yapılması gereken seçim cumhurbaşkanlığı seçimlerini gerçekleştirilememiş olması sebebiyle erken yapıldı. TBMM'nin itibarını düşünerek adaylığımı geri çekmiştim. TBMM hemen seçim kararını aldı ve seçimlere gitti. Bazı partilerin itirazları vardı ve bazı noktalarda haklılardı. TBMM görevini tamamlamak üzere ve bu görevi yerine getirmemesi yeni Meclis'e bırakması gerekir, Millet ne düşünüyor, yeniden seçim yapılmalı daha sonra Cumhurbaşkanı seçilmeli, yeni taze bir Meclis cumhurbaşkanı seçsin, argümanı vardı. Yine bu Meclis'in temsil kabileyeti yeterli değil temsil kabiliyeti güçlü bir Meclis bunu seçsin deniyordu. Türkiye açık bir toplum, açık bir toplum içerisinde konuşuldu, tartışıldı. Açık toplum sayesinde şanslıyırz. Siz buradan tüm Türkiye'ye bildiriyorsunuz Şimdi önümüzde yeni bir Meclis var. İnanıyorum ki bütün bunlar yeni bir gerçeği de ortaya çıkartmaktadır. Şimdi hepimöiz halkın kararını tahlil etmeliyoirz. Önümüzdeki günlerde bu yeni neticileri tahlil etmeliyiz. Bunu Türkiye için yapmalıyız. Türk halkıu ne demiştir. Ne tayin etmiştir görmeliyiz.. YSK kesin rakamları açıklayacak, mazbatalarımızı alacağız ve yemin edeceğiz. Ardından Cumhurbaşkanlığı seçimi süreci başlayacak. Tüm partiler kendi değerlendirmelerini yapacaklardır. Önümüzde iyi bir değerlendirme süreci vardır. Bu süreçte görüşmeler de yapılacaktır Genel Başkanımız bunun sinyallerini zaten verdi. Oldgun bir hava içerisinde bu süreci götüreceğimize inanıyorum. Tüm vekillerimizin bu süreçte aktif olarak yer almalarını ümid ediyorum. Bunun böyle olacağına inanıyortum AK Parti'nin diğer partilerin aldığı oy oranını önemsediği gibi diğer partilerin de bizim partimizin aldığı oranı doğru okuyup önemseyeceğine inanıyorum. bunun demoklrasinin gereği olduğuna inanıyorum. Onlar da bunu önemseyeceklerdir. Değerli arkadaşlar ben herkesin büyük bir saiyasi olgunluk içerisinde ve Milli İradenin gösterdiği istikamette sandığa yansıyan çerçeve içerisinde bu sürecin götürülmesi gerektiğini umuyorum. türkiye bu süreçten de gayet itibarlı birşekilde çıkacaktır. ve bunu başaracaktır çünkü daha önce bazı gerekçeler belki vardı ama şimdi bu gerekçelerde yeni bir sayfa açılarak, bu sayfayı halk seçimlerle açmıştır, milli irade herşeyin üzerindedir istikamete hareket edileceğine inanıyorum"
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|